Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ποιητική βραδιά για το νερό


Η Oμάδα Προφορικής Ποίησης "VOLOS SLAM POETRY"
οργανώνει ποιητική βραδιά στις 13/1 στην ΑΥΡΑ, στον Άναυρο, αφιερωμένη στο νερό, σε συνεργσία με την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό.
Για την προετοιμασία της εκδήλωσης θα γίνει συνάντηση στην ΑΥΡΑ την Τετάρτη 8/1, στις 6:00μμ. Όποιος από την Κίνηση μπορεί και θέλει, ραντεβού αύριο το απόγευμα εκεί.
Θα βγουν και σχετικές ανακοινώσεις.

ΣΤΑΓΩΝΕΣ
Αγαπητοί φίλοι καλή χρονιά.
Σας θυμίζουμε την ανάγκη να ενισχύσουμε οικονομικά, όσοι και όσο μπορούμε, τη δουλειά της Νέλης Ψαρρού: τη δημιουργία του Ντοκιμαντέρ ΣΤΑΓΩΝΕΣ. Ήδη κυκλοφορεί το 3ο  τρέιλερ  του doc που αναφέρεται στην περίπτωση της  "υβριδικής" επένδυσης στο Αποπηγάδι Χανίων.
Είναι πολύ σημαντικό για μας να βοηθήσουμε τη Νέλλη στην προσπάθειά της να κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό, τα 5 μέτωπα εναντίον της ιδιωτικοποίησης που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσά τους και αυτό της περιοχής μας.
Εκτιμάμε ιδιαίτερα την επιλογή της Νέλλης να γυρίσει το ντοκιμαντέρ με χρηματοδότηση από άτομα και συλλογικότητες και όχι από τράπεζες, εταιρείες, κ.ά., κάτι που διασφαλίζει την αντικειμενικότητα της παρουσίασης του θέματος του νερού.
Είμαστε σε επαφή από τα τέλη του Σεπτέμβρη 13, όταν ήρθε στην περιοχή μας και επισκέφτηκε διάφορους χώρους, όπως την Μακρινίτσα, τη Μάνα, τον Άγ.Βλάσση, το Πουρί, τη βιομηχανική περιοχή, την ΔΕΥΑΜΒ,κλπ. Παίρνει όλες τις νεώτερες ειδήσεις  τις οποίες αξιοποιεί κατάλληλα στο ντοκιμαντερ που θα είναι έτοιμο στο άμεσο μέλλον.

Και φυσικά θα γίνει ειδική προβολή σε κεντρική αίθουσα στην πόλη μας.

Για λεπτομέρειες γύρω από το ντοκιμαντέρ και τον τρόπο να στείλουμε χρήματα δείτε

Κίνηση πολιτών Πηλίου για το νερό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου