Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει!



Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed

Η επίθεση της εργοδοσίας συνεχίζεται με προκλητικότερο τρόπο, την απόλυση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, Ηλία Αζάμπι. Πρόκειται για περίπτωση καθαρής συνδικαλιστικής δίωξης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, παρά τα όσα σκόπιμα διαρρέει η διοίκηση για να θολώσει τα νερά και να αποτρέψει τους συναδέλφους από την πάλη για την ανάκληση της απόλυσης.

Η μεθόδευση της εργοδοσίας δεν είναι τυχαία. Εξάλλου παρόμοιες τακτικές ακολουθούν και άλλες εταιρίες στο κλάδο και συνολικά, μικρές και μεγάλες. Το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η επίθεση σε όλους τους χώρους.

Η εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων, να περιορίσει τη συνδικαλιστική δουλειά και δράση, να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, διεκδικεί και αγωνίζεται θα απολύεται. Είναι ξεκάθαρο χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων, στη συλλογική δράση.

Ήδη από εχθές η εργοδοσία με νέο e-mail της ενημέρωσε τους συναδέλφους τεχνικούς του TechOutbound ότι ως ώρα έναρξης της εργασίας θεωρείται η ώρα που θα δέχεται ο τεχνικός την πρώτη κλήση και όχι η ώρα που θα κάνει Log-in κατά την άφιξη του στην εργασία. Μετράνε τις ανάσες μας και προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στον διπλασιασμό της πελατειακής βάσης εντατικοποιώντας την εργασία μας.

Η εργοδοτική τρομοκρατία, τρέφεται από την πολιτική και τα μέτρα που εδώ και χρόνια επιβάλει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις και αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου. Στόχο έχει την κατάργηση κάθε κατάκτησης , την μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης, το φόρτωμα των επιπτώσεων της καπιταλιστικής κρίσης στην πλάτη των εργαζομένων.

Οι δυσκολίες δεν μας λυγίζουν, θα μας κάνουν πιο δυνατούς.
Όσο σκύβουμε το κεφάλι, τόσο θα μας ποδοπατούν.

Όλοι στον αγώνα, για να ακυρώσουμε όλες τις απολύσεις των συναδέλφων που διεκδικούν τα δικαιώματα μας, όλοι με το Σωματείο μας, για σταθερή, μόνιμη εργασία για όλους, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, για σύγχρονες εντελώς δωρεάν κοινωνικές παροχές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια.

Να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης,
η τρομοκρατία και οι απολύσεις δεν θα περάσουν.



Καταγγελία της απόλυσης του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί από την Forthnet-NOVA

Πρότυπη Επιστολή Διαμαρτυρίας / Καταγγελίας στη FORTHNET-NOVAγια την απόλυση του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί


Βοηθήστε τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης του Ηλία Αζαμπί.
Στείλτε επιστολές διαμαρτυρίας στη Forthnet (info@forthnet.gr) και αντίγραφα στο Σωματείο Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed (info@sefn.org).
Μοιράστε το κείμενο καταγγελίας του Σωματείου ή/και του «Ξ» έξω από καταστήματα της εταιρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου