Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Εκτακτο: Δράστε άμεσα για την καταψήφιση της νομοθεσίας για τους Σπόρους



EKTΑΚΤΟ: Επικοινωνήστε άμεσα με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και ζητήστε να καταψηφίσουν τη δευτέρα 27 Ιανουαρίου την πρόταση αναθεώρησης της νέας νομοθεσίας για τους σπόρους:

Τι συμβαίνει:
Στις 27 Ιανουαρίου η Επιτροπή της ΕΕ για την Γεωργία (DG-Agri) θα αποφασίσει για το αν θα μπορεί να καταψηφιστεί ή όχι η αναμενόμενη αναθεώρηση για την εμπορία σπόρων η οποία εμπεριέχει με πολλές αρνητικές συνέπειες για την ελευθερία τους, την διατροφική αυτάρκεια και την βιοποικιλότητα.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή DG-Agri, η οποία συνεδριάζει την Δευτέρα, θα αποφασίσει αν θα πάει η πρόταση προς ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο για την απόρριψη της ή όχι (ψηφοφορία η οποία θα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου). Το άλλο σενάριο είναι αυτό της αναβολής, στο οποίο το Ευρωκοινοβούλιο θα μεταθέσει την απόφαση για μετά τις ευρωεκλογές του 2014.

Το κλίμα πριν τις γιορτές ήταν πως οι περισσότεροι ευρωβουλευτές θα καταψηφίσουν την αναθεώρηση ενώ ήδη υπάρχουν πάνω από 1000 τροπολογίες  που έχουν κατατεθεί από ευρωβουλευτές και ουσιαστικά απορρίπτουν την πρόταση της αναθεώρησης. Οι πληροφορίες ωστόσο λένε πως το λόμπι της βιομηχανίας σπόρων πιέζει την DG-Agri να ΜΗΝ στείλει προς καταψήφιση την πρότασης της αναθεώρησης.

Τι μπορούμε να κάνουμε:
Επικοινωνήστε, σήμερα Παρασκευή ή την Δευτέρα, με τους Έλληνες ευρωβουλευτές τόσο της DG-Agri όσο και με τους υπόλοιπους του Ευρωκοινοβουλίου. Στείλτε email ή πάρτε ακόμα και τηλέφωνο (στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω) και ζητήστε να καταψηφίσουν την αναθεώρηση. Θυμίστε τους  ιδιαίτερα πως έχουν κατατεθεί πάρα πολλές τροπολογίες οι οποίες αναδεικνύουνε τις αρνητικές συνέπειες της πρότασης αναθεώρησης της νομοθεσίας για την εμπορία φυτογενετικού υλικού.
Δείξτε τους ότι υπάρχει κόσμος που παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει τα μάτια πάνω τους.

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές που μπορείτε να επικοινωνήσετε: 
(τα στοιχεία και η επικοινωνία μαζί τους δεν είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ούτε παρενόχληση. Αν μιλήσετε με τους γραμματείς τους ζητήσετε να μεταβιβάσει άμεσα την αίτηση σας):

Απο την Επιτροπη DG-AGRI (Επικοινωνήστε άμεσα μαζί τους, σήμερα ή την Δευτέρα):

1. Σπύρος Δανέλης (ΠΑΣΟΚ)
http://www.europarl.europa.eu/meps/en/99325/SPYROS_DANELLIS_home.html
-τηλ κ email: Ηράκλειο:
+30 2810 241400
+30 2810 242300
grafeio_heraklion@sdanellis.gr
-τηλ και email Βρυξέλλες
+32(0)2 28 45460
email: spyros.danellis@europarl.europa.eu

2. Γεώργιος Παπαστάμκος (ΝΔ)
http://www.europarl.europa.eu/meps/en/28572/GEORGIOS_PAPASTAMKOS_home.html
fecebook: https://www.facebook.com/Papastamkos
email: georgios.papastamkos@europarl.europa.eu

τηλ αθήνα: 0030 210 3244127
τηλ βρυξέλλες: 0032 2 284 74 48
τηλ Στρασβούργο: 0033 388 175448

Για τους υπόλοιπους Ευρωβουλευτές:
http://www.europarl.europa.eu/meps/en/search.html?country=GR
όπου μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους

_______________________________________________
Sporoi mailing list
Sporoi@lists.espiv.net
https://lists.espiv.net/cgi-bin/mailman/listinfo/sporoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου