Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Διαδραστικό PROJECT ART BANK

> ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


> Η Τράπεζα Τέχνης (Art Bank), δύο χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση με την έκθεση «ART BANK Φάση Ι», διοργανώνει τη δεύτερη εικαστική της έκθεση στο χώρο του ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ στον Κεραμεικό με τίτλο «Η κρίση του συστήματος και η κοινωνία των ανταλλαγών».
>
> Κατά τη διάρκεια της έκθεσης
> 1.Οι δημιουργοί των καλλιτεχνικών νομισμάτων θα εκθέτουν τα νομίσματά τους (art cash), καθώς επίσης και άλλα έργα τους που ανταλλάσσουν με αυτά.
> 2.Θα εκτίθενται έργα με θέμα την «κρίση» ή αλλιώς τη χρονική περίοδο που διανύουμε, όπως τη βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.
> 3.Θα λειτουργεί ανταλλακτήριο art cash.
> 4.Το κυλικείο θα λειτουργεί με τα art cash.
>
> Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου θα γίνει συζήτηση με συμμετοχή εκπροσώπων από συλλογικότητες και άλλα εναλλακτικά σχήματα από το χώρο της ανταλλακτικής και αλληλέγγυας οικονομίας, με θέμα «Προσδιορισμός της αξίας στην κοινωνία των ανταλλαγών».
>
> ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ART BANK
>
> ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 30 Νοεμβρίου, στις 8.00 μμ
>
> ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 30 Νοεμβρίου μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2012
> 7.00 με 11.00 μμ
>
> ΧΩΡΟΣ: Κεραμεικού 88 / Αθήνα
>
> ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
>
> ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
> http://trapezatehnis.blogspot.com
> http://orizontasgegonotwn.blogspot.gr/
>
> lmousouli@yahoo.gr
> mariacosmochaos@yahoo.com
> douk@otenet.gr

Το μήνυμα αυτό αποτελεί κάλεσμα στη νέα παρουσίαση του διαδραστικού project ART BANK για συμμετοχή σας στο δίκτυό μας και συνδρομή σας στη συζήτηση με την οποία θα κλείσει το event.
> Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, αν προτίθεστε να συμμετέχετε.
> Μαρία Δουκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου