Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Εκδήλωση – συζήτηση «Αντιτρομοκρατική» νομοθεσία, Δικαιώματα και Καταστολή



 «Αντιτρομοκρατική» νομοθεσία, Δικαιώματα και Καταστολή»
Η πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική από τον πόλεμο και μετά εφαρμόζεται στη χώρα τα τελευταία 3 χρόνια. Ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τεράστιες περικοπές μισθών και συντάξεων, συνεχείς νέοι υψηλοί φόροι, αλματώδης αύξηση τιμών σε βασικά αγαθά διαβίωσης, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, συνθέτουν ένα πρωτοφανές κοινωνικό πλαίσιο. Οι συνθήκες εξαθλίωσης και φτωχοποίησης επεκτείνονται καθημερινά σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Το κοινωνικό κράτος και οι βασικοί πυλώνες του, υγεία και παιδεία, διαλύεται. Οι τεράστιες πιέσεις που δέχεται το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μέχρι σήμερα δεν έχουν πυροδοτήσει την αναμενόμενη κοινωνική έκρηξη. Ο κοινωνικός θυμός μεγαλώνει, αλλά ο φόβος, τουλάχιστον ακόμα, φαίνεται να επικρατεί.
Η βάρβαρη αυτή πολιτική για να μπορεί να υλοποιηθεί πρέπει να συνοδεύεται από κρατική καταστολή. Νομοθετικό πλαίσιο, με προεξέχουσα την «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία, και παντός τύπου δυνάμεις καταστολής, επιχειρούν να τιθασεύσουν τη λαϊκή οργή, να μην την αφήσουν να εκδηλωθεί έμπρακτα, να μπλοκάρουν ρήγματα ανατροπής των αντιλαϊκών μέτρων. Στο βωμό επιβολής της «ρεαλιστικής» πολιτικής, καθημερινά πλέον, συλληφθέντες διαδηλωτές βαφτίζονται τρομοκράτες, απεργοί εργαζόμενοι συλλαμβάνονται και καταδικάζονται, νέοι και νέες αντιφασίστες κακοποιούνται αλύπητα από ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, μετανάστες φυλακίζονται και κρατούνται ξεχασμένοι επί μήνες παράνομα, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων καταπατώνται καθημερινά βάναυσα. Η οικονομική εξαθλίωση συνοδεύεται από ραγδαία αύξηση της κρατικής καταστολής,
Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, την Παρασκευή 21/12, στις 7μμ, στο Χώρο Κινημάτων - Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33, Βόλος) διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Αντιτρομοκρατική» νομοθεσία, Δικαιώματα και Καταστολή. Τη συζήτηση θα ανοίξουν οι δικηγόροι και ταυτόχρονα ενεργοί στα κοινωνικά κινήματα, Δημήτρης Μπελαντής, Κώστας Παπαδάκης και Γιάννης Ραχιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου