Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κρωπίας σας καλούμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Ζητούν θυσίες εκβιάζοντας το λαό, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, κόβοντας τους ήδη πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, διαλύοντας τη δωρεάν Παιδεία, Υγεία και κάθε κοινωνική παροχή, που συνταγματικά οφείλει κάθε κυβέρνηση να παρέχει στον πολίτη.
Με την εφαρμογή του νέου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 και τη νέα δανειακή σύμβαση που μας επιβάλλουν, οδηγούν όλους τους Δήμους της χώρας σε οριστικό κλείσιμο χάνοντας ακόμη και την εθνική μας κυριαρχία . Σκοπός τους είναι να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, όλες τις υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα… να πουλήσουν την δημόσια περιουσία , να δεσμεύσουν την ιδιωτική σου περιουσία, με τα χαράτσια τους, με τους αδίστακτους φόρους τους και άλλα πολλά!!! με μοναδικό σκοπό την κερδοσκοπία τους.
Δεν αποκαλύπτουν, όμως, στην τοπική κοινωνία
το τεράστιο κόστος που θα επιφέρει η ιδιωτικοποίηση όλων αυτών στην τσέπη του ήδη εξαθλιωμένου Δημότη.
Υπέρογκη αύξηση Δημοτικών τελών, υψηλά τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, κατάργηση του <<Βοήθεια στο Σπίτι >> …πληρωμή για τα πάντα… ακόμη και για τον αέρα που αναπνέουμε !!!
Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ !!!!.
Στόχος το κέρδος !!!
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και άλλοθι για κανέναν μας. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δηλώνουμε ότι δε θα τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Ως πότε θα ανεχόμαστε να βλέπουμε συνανθρώπους μας στην λύση τις αυτοκτονίας, ως πότε θα ανεχόμαστε να βλέπουμε στα σχολεία παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα. Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, χωρίς να είναι αυτός ο στόχος τους, γνωρίζουμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και ταλαιπωρία. Ωστόσο, ζητάμε την κατανόησή σας, καθώς, αυτά θα είναι προβλήματα πρόσκαιρα σε σχέση με τα μελλοντικά, μόνιμου χαρακτήρα, που θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και ακύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών, λόγω των νέων βάρβαρων μέτρων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Συνεχεια στην πισω Σελιδα
Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο εμάς. Υπό τη μορφή ντόμινο θα πλήξουν όλο το κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η υλοποίησή τους είναι ο ενωτικός αγώνας ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
Απαίτησή μας είναι να σταματήσει εδώ και τώρα ο εκβιασμός ενάντια στους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, όλο το κοινωνικό σύνολο, πριν σπάσει κάθε συνεκτικός κοινωνικός δεσμός. Ας πληρώσουν επιτέλους αυτοί που δημιούργησαν το χρέος με τις επιλογές τους, ας πληρώσουν οι φοροφυγάδες, ας πληρώσουν οι σκοτεινές αγορές που σκόπιμα δημιουργούν κρίσεις στα κράτη με μόνο στόχο την κερδοσκοπία.
Σ’ αυτή τη μάχη σας θέλουμε ΜΑΖΙ μας. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι χωρίς εξαίρεση: Εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κοινωνικοί φορείς, φοιτητές, μαθητές και γονείς.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.
Μπορούμε να αντισταθούμε στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας και μας οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση.
Γνωρίζετε καλά πως για να περάσουν τα μέτρα προσπαθούν να στρέψουν τον ένα απέναντι στον άλλο ώστε να παραλύσουν τις αντιστάσεις μας. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι των Μ.Μ.Ε. μας βγάζουν όλους ένοχους για την κρίση εκτός από τους πολιτικούς, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεργολάβους και τα τσιράκια τους.
Σηκώστε το ανάστημά σας, υπερασπιστείτε μαζί μας τον τόπο σας και τις ζωές σας. Ας μετατρέψουμε τους Δήμους μας σε κέντρα αντίστασης όλων των κοινωνικών ομάδων.
ΦΙΛΕ ΔΗΜΟΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΕΜΑΣ,
ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ…
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ…!!!

Το Δ.Σ και τα Μέλη του
Σωματείου Υπαλλήλων Δήμου Κρωπιας
Μέλος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου