Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πρόσφορο το έδαφος, πανελλαδικά, για τη μέθοδο της Λακωνικής Βιοενεργειακής Α.Ε.



ΣΠΑΡΤΗ. Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη πριν από μερικές ημέρες, σε αίθουσα του  Διοικητηρίου Λακωνίας, η ημερίδα της Λακωνικής Βιοενεργειακής Α.Ε., εταιρείας κοινωνικής πολυμετοχικής βάσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Στην ημερίδα παρουσιάστηκε και αναλύθηκε η καινοτόμος μέθοδος που πλέον ονομάζεται «Λακωνική Μέθοδος Διαχείρισης των απορριμμάτων μας».
Πλήθος κόσμου από πολλά μέρη της Ελλάδας παρευρέθησαν στην εντυπωσιακή και άκρως λειτουργική αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής ενότητας Λακωνίας. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «η αίθουσα ευγενικά παρεχωρήθη από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα την οποία και ευχαριστούμε θερμά».
Την εκδήλωσαν χαιρέτησαν με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελ/σου κος Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λακωνίας κος Κ. Πανδής, εκ μέρους του Δημάρχου Σπάρτης ο αντιδήμαρχος κος Ε. Βέργαδος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Τρίπολης κος Τ. Παπαζαχαρίας και ο Δήμαρχος Ευρώτα κος Γιάννης Γρυπιώτης, ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε όταν ανήγγειλε την σύγκληση των παράλληλων προσπαθειών του Δήμου Ευρώτα και της Λακωνικής Βιοενεργειακής Α.Ε. εταιρείας λαϊκής βάσης που «στόχο έχουν, στη διαχείριση των απορριμμάτων, το απόλυτο όφελος του πολίτη και την προστασία του περιβάλλοντος πάνω από όλα».
Οι παρευρισκόμενοι από Κέρκυρα, Μύκονο, Τρίπολη, Κεφαλονιά, Αθήνα, Ραφήνα, Αίγινα, Αίγιο, Σπάρτη, Πειραιά, Χαλάνδρι κλπ. εξέφρασαν με τις τοποθετήσεις τους την απόλυτη ικανοποίηση τους και την κατανόηση τους προς τη «Λακωνική μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων» και κατέθεσαν την πίστη τους στην επιτυχία του εγχειρήματος σε πανελλαδικό επίπεδο. Η ημερίδα είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα και διήρκεσε έξι ώρες. Οι παρευρισκόμενοι επεσκέφθησαν και τις εγκαταστάσεις της Λακωνικής Βιονεργειακής Α.Ε. και έμειναν κατάπληκτοι με το έργο που έχει επιτελεσθεί. Ένα έργο, που η επιτυχία του, οφείλεται αποκλειστικά στην συμμετοχή των Λακώνων πολιτών που με την πίστη τους στο στόχο για ενεργή συμμετοχή, καθαρό περιβάλλον στη Λακωνία  και οικονομικό όφελος από την διαχείριση των απορριμμάτων πετυχαίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, άξιο να το γνωρίσει και να το εφαρμόσει κάθε Δήμος στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Έμπρακτα οι Λάκωνες καταδεικνύουν με τη στάση τους ότι τα διαχωρισμένα στη πηγή απορρίμματα είναι χρήσιμα προϊόντα με πολλαπλά οφέλη. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι την παρουσίαση της λακωνικής μεθόδου διαχείρισης των απορριμμάτων πραγματοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κος Σταύρος Αργυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου