Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Σταφυλόμελο...Πεμπτουσία Σταφυλιού!

 
Bild Από την κοινότητα ΗΛΕΣΙΟΝ(http://www.helession.gr/):

Αν ποτέ ο θεός Διόνυσος φλέρταρε μια γυναίκα, σίγουρα θα της πρόσφερε... «Σταφυλόμελο».

«Μέλι» 100% από σταφύλι. H Πεμπτουσία του Σταφυλιού!

Ανείπωτη γλύκα! Χρώμα κεχριμπάρι. Άρωμα λεπτό. Γεύση όμοια με των λιαστών σταφυλιών. Μια γουλιά πραγματικά αρκεί για να μας γεμίσει ενέργεια. Ας γυρίσουμε επιτέλους την πλάτη στα χημικά σκευάσματα, που μας αφαιρούν ποιότητα ζωής και ας αποδεχθούμε την υπεροχή της φύσης.

Το ΗΛΕΣΙΟΝ στο πλαίσιο της ερευνητικής οινοποίησης,που ξεκίνησε επίσημα από το 2008, παρασκεύασε φέτος από ροδίτη τον απόλυτο φυσικό διατροφικό δυναμίτη. Χωρίς ίχνος συντηρητικών, θειωδών και άλλων χημικών προσθέτων. Χωρίς πρόσθεση ζάχαρης, με ένα πλήθος φαινολών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων απαραίτητων για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.
Το «Σταφυλόμελο» δεν είναι πετιμέζι. Δεν έχει βραστεί, ούτε έχει κοπεί με στάχτη, ασπρόχωμα ή άλλα χημικά και έτσι όλα τα ωφέλιμα συστατικά του είναι ζωντανά.

Ως εκ τούτου, μπορoούμε:

Να το χρησιμοποιήσουμε σαν τρόφιμο για τόνωση. Περιέχει φαινόλες, 11 ιχνοστοιχεία, 19 βιταμίνες, 18 Αμινοξέα, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, όλα δημιουργήματα της φύσης!

Να δημιουργήσουμε φρέσκο φυσικό χυμό σταφυλιού προσθέτοντας σε πέντε μέρη νερού ένα μέρος σταφυλόμελο!

Να εμπλουτίσουμε με γεύση και διατροφικά στοιχεία χυμούς άλλων φρούτων.

Να αυξήσουμε με φυσικό τρόπο τους βαθμούς του κρασιού, προσθέτοντάς το στο μούστο.

Να μετατρέψουμε ένα ξηρό κρασί σε ημίγλυκο, είτε γλυκό!

Να παραγάγουμε κρασί όλες τις εποχές του χρόνου! Προσθέτοντας 4 μέρη νερό σε ένα μέρος σταφυλόμελου έχουμε έτοιμο μούστο που αρχίζει να ζυμώνεται!

Οι δυνατότητες του σταφυλόμελου επεκτείνονται φυσικά στην ζαχαροπλαστική όπου το πολύτιμο αυτό προϊόν της αμπέλου μπορεί να αντικαταστήσει υγιεινά τη ζάχαρη. Αν θέλουμε να εξουδετερωθεί η οξύτητά του, το βράζουμε μαζί με στάχτη ή ασβεστόχωμα δημιουργώντας το γνωστό μας πετιμέζι.

Διαβάσαμε πολλά κόμικς και είδαμε ταινίες με τα κατορθώματα του Αστερίξ και του Οβελίξ. Γίνονταν παντοδύναμοι και κατατρόπωναν τους Ρωμαίους χάρις το μαγικό φίλτρο του Δρυίδη Πανοραμίξ. Όμως εμείς δεν είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε ποτέ. Λοιπόν να η ευκαιρία… «Σταφυλόμελο». Η πεμπτουσία του σταφυλιού!

Σαν άλλο γαλατικό χωριό το «ΗΛΕΣΙΟΝ», βάλθηκε να ταπεινώσει τους Καίσαρες της βιοτεχνολογίας.

Ακόμα και αν όλοι κατακτηθούν η κοινότητά μας, που διαρκώς μεγαλώνει, θα μείνει ελεύθερη αξιοποιώντας την σοφία της φύσης και των προγόνων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου