Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ



H Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του Πηλίου οργανώνει εκδήλωση- συζήτηση με θέμα το πόσιμο νερό την Δευτέρα 3/12 και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Μετά από πάνω από ένα χρόνο συνελεύσεων στα χωριά , συνεδριάσεων της ΣΕ και  κινητοποιήσεων εκφράστηκε η επιθυμία των κατοίκων να μοιραστούν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους με τους κατοίκους της πόλης με τους οποίους άλλωστε μέσω Καλλικράτη είναι πλέον συνδημότες.
Είναι γεγονός ότι τα προβλήματα που αφορούν την επάρκεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού τόσο πάνω στα χωριά όσο και κάτω στην πόλη  είναι κοινά μια και η διαχειριστική αρχή δηλαδή η ΔΕΥΑΜΒ και η Δημοτική Αρχή που την διοικεί είναι ενιαία.
Εδώ και αρκετά χρόνια η ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί αντικείμενο κριτικής των κατοίκων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος για την πολιτική της στην διαχείριση του πόσιμου νερού. Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας παράπονα για την ποιότητα του νερού, για την εφαρμοζόμενη τιμολογιακή πολιτική ακόμη και για την επικοινωνιακή πολιτική της. Είναι τελικά εμφανής η έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στην επιχείρηση και τους κατοίκους-πελάτες της
Αφερέγγυα είναι η ΔΕΥΑΜΒ και για τους Πηλιορείτες μετά από το μαγάρισμα του νερού που πίνουν με χλώριο και την επιθετική πολιτική που ακολουθεί αγνοώντας την ιστορία ,την τοπική οικονομία και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών. Οργή και αγανάκτηση είναι ότι έχουμε εισπράξει από τη δίχρονη επαφή μας με αυτή την επιχείρηση.
Στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε  αυτή την επιθετική πολιτική αναζητήσαμε πληροφορίες, αποκτήσαμε γνώσεις και διαμορφώσαμε μια κατά την γνώμη μας ολοκληρωμένη άποψη για τα θέματα που απασχολούν τα χωριά και την πόλη τα οποία εκ των πραγμάτων είναι κοινά.
Αυτά ακριβώς θα θέλαμε να εκθέσουμε ολοκληρωμένα σε μια εποικοδομητική συζήτηση με όσους κατοίκους της πόλης ενδιαφέρονται. Στη συζήτηση θα παρουσιαστεί και η πρότασή μας για την ικανοποίηση του δικαιώματος των Βολιωτών να πίνουν νερό ακόμη και κατευθείαν από τις πηγές του βουνού.
Υπάρχει ακόμη ένας , ο σπουδαιότερος, λόγος  για την επικοινωνία αυτή. Είναι η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της οποίας τα δεινά θα υποστούμε όλοι με δεδομένη τη διάθεση του ΔΝΤ και των «κυβερνώντων» να ξεπουλήσουν όλους τους φυσικούς πόρους σε επενδυτές εγχώριους και ξένους, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα γίνονται στις  υπό κατοχή χώρες, ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους .
Καλούμε λοιπόν τους κατοίκους του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και της γύρω περιοχής  να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα και να αρχίσουμε να οργανώνουμε την αντίστασή μας απέναντι στην πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ που μοναδικό στόχο έχει να ιδιωτικοποιήσει και να ξεπουλήσει το λόγω αφθονίας και καθαρότητας πολυτιμότερο αγαθό του τόπου μας: ΤΟ ΝΕΡΟ


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

28/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου