Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Αστυνομία και Χρυσή Αυγή: τα συνεταιράκια


Σιδηρόφρακτη πόλη θύμιζε χτες ο Βόλος, «στολισμένη» με παντός είδους αστυνομικά οχήματα που απέκοπταν την πρόσβαση στην παραλία, με αμέτρητα αστυνομικά άσπρα κράνη και ασπίδες σε κάθε γωνία, με δεκάδες ασφαλίτες «ντυμένους» σε ανέμελους γιορτινούς περιπατητές. Το ιδιαίτερο αυτό εορταστικό ντεκόρ, που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και από τον εμπορικό κόσμο της πόλης, φρόντισε με επιμέλεια να στήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, προφανώς ως χριστουγεννιάτικο μποναμά στο φασιστικό κόμμα που έχει κερδίσει την καρδιά, το μυαλό –αν υπάρχει- και την ψήφο των μισών αστυνομικών.
Στην παραλία του Βόλου η Χρυσή Αυγή είχε προαναγγείλει διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες». Αντιφασιστικές συλλογικότητες της πόλης είχαν καλέσει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα επικοινωνιακά κόλπα της εγκληματικής αυτής οργάνωσης που ενδιαφέρεται δήθεν για το λαό, την ίδια ώρα που στη Βουλή τάσσεται υπέρ της ελάφρυνσης της φορολογίας των βιομηχάνων και κατά της διερεύνησης της λίστας των «πτωχών», της λίστας Λαγκάρντ, ενώ εκτός Βουλής, καθημερινά μαχαιρώνει μετανάστες, τραμπουκίζει μικροπωλητές, επιτίθεται σε αριστερούς, στηρίζει απεργοσπασίες, απουσιάζει από κάθε συλλαλητήριο και αγώνα κατά της μνημονιακής πολιτικής.
Τα συνεταιράκια των φασιστών, διμοιρίες ΜΑΤ και ομάδες ΔΙΑΣ, με χρήση γκλομπς και με χυδαίο υβρεολόγιο, αποκαλυπτικό της ιδεολογικής τους ταύτισης με τους χρυσαυγίτες, προσήγαγαν  αναίτια 71 αντιφασίστες και αντιφασίστριες που επιχείρησαν δύο ώρες πριν τη φασιστική φιέστα να συγκεντρωθούν στον προκαθορισμένο χώρο. Τους κράτησαν παράνομα, όπως κατήγγειλαν και οι δικηγόροι στους οποίους μάλιστα δεν δόθηκε άδεια να δουν τους προσαχθέντες, και τους άφησαν ελεύθερους μόνο αφού η φιέστα των φίλων τους φασιστών είχε λάβει τέλος.
Οι αποκριάτικες μάσκες, που χριστουγεννιάτικα προσπάθησαν να φορέσουν και στο Βόλο αστυνομία και Χρυσή Αυγή, έπεσαν. Οι «αντισυστημικοί» χρυσαυγίτες, μόνο υπό την προστασία των αστυνομικών δυνάμεων, δηλ. του κατασταλτικού βραχίονα του συστήματος, επιχειρούν να υλοποιήσουν δημόσια τις «αγαθοεργίες» τους. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την κατακόρυφη αύξηση της καταστολής που επιδεικνύει απέναντι στο αντιφασιστικό κίνημα, πραγματοποιώντας κάθε φορά όλο και μεγαλύτερο αριθμό προσαγωγών -ακόμα και προληπτικών- που σταθερά την φέρνει σήμερα στην 2η θέση αστυνομικής καταστολής πανελλαδικά, μετά τη ΓΑΔΑ.
Οι κοινωνικοί  αγώνες κατά των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών πρέπει να διεξάγονται παράλληλα και με συνεπή αγώνα κατά των φασιστών. Για εμάς είναι δεδομένο ότι τρόικα, κυβέρνηση, μπάτσοι και Χρυσή Αυγή βρίσκονται στην ίδια πλευρά. Ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα συμπορευόμαστε με το λαϊκό κίνημα για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, συνεχίζουμε και ενδυναμώνουμε τον αντιφασιστικό αγώνα για να γυρίσουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής στις τρύπες τους, αντιστεκόμαστε στην αυθαιρεσία και καταστολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Βόλος, 23/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου