Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΙΚΟΝΟΣ

Bild Ανακοίνωση

Θέλεις να είναι η Μύκονος καθαρή;

Θέλεις να  γίνεται ανακύκλωση στο νησί μας;

Τότε:

Γίνε ενεργό μέλος στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Μ ΟΙΚΟ ΝΟΣ!

Βοήθησε να ανακυκλώσουμε στην πηγή.

Αποφάσισε για τα κέρδη της επιχείρησης πού και πώς θα διατίθενται αποκλειστικώς για τις ανάγκες της κοινωνίας μας.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ!

  • Με τον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων προϊόντων στο σπίτι και στο χώρο εργασίας  -  σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση    Μ ΟΙΚΟ ΝΟΣ  η οποία θα συλλέγει τα ανακυκλώσιμα στη πηγή, συμβάλλεις  στην καθαριότητα του τόπου σου.
  • Προσφέροντας, για μία και μοναδική φορά, ένα μικρό ποσό, συμμετέχεις στην Κοινωνική  Συνεταιριστική Επιχείρηση Μ ΟΙΚΟ ΝΟΣ και μετατρέπεις τα ανακυκλώσιμα προϊόντα σε κέρδος που επιστρέφει στην κοινωνία.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους κατοίκους, τα νοικοκυριά και τους επιχειρηματίες της Μυκόνου να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα.

Καλούμε όλους τους πολίτες στην ιδρυτική συνάντηση την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 στις 19:30  στο Γρυπάρειο  πολιτιστικό κέντρο.

Δήλωσε συμμετοχή και άλλαξε τον τόπο σου.

 Είναι στο χέρι μας!!!

Για το Συντονιστικό – επικοινωνία με: 6974882052 ,6942012364

Η διακήρυξη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου