Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Χιλιάδες πολίτες είπαν ΟΧΙ στις εξορύξεις χρυσού



Με τη μεγαλειώδη σε παλμό και μέγεθος πορεία που πραγματοποιήθηκε από πολίτες της Θεσσαλονίκης της  Χαλκιδικής, του Κιλκις, της Θράκης αλλά και από άλλα μέρη, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε  σε κανέναν να αποφασίσει για τις ζωές μας και το μέλλον μας, ερήμην μας.
Βροντοφωνάξαμε για μια ακόμη φορά :
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ  ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
Δείτε το βίντεο της πορείας:

http://www.youtube.com/watch?v=5VBVre07yUU&feature=player_embedded#


Ο Χρυσός της Ελλάδος και η μύτη του Πινόκιο. 
Της Μαρίνας Βήχου
«Ο ΧΡΥΣΟΣ ΕΊΝΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ»: δήλωση Μάκη Βορίδη, υπουργού της ΝΔ, πρώην βουλευτού του ΛΑΟΣ, πρώην Προέδρου της ΕΠΕΝ, μεγάλου «πατριώτη»  και «εθνικιστή».
Αλήθεια κύριε Βορίδη βάσει ποιων νομικών γνώσεων, αυτών που αποκτήσατε στην Ελλάδα ή στην Αγγλία,  μπορείτε να στηρίξετε τον ισχυρισμό σας αυτό; Γιατί, η πραγματικότητα σας διαψεύδει πλήρως.
Τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής αυτή τη στιγμή από άποψη εκμετάλλευσης ανήκουν στην πολυεθνική Eldorado Gold, που τα αγόρασε από την European Goldfields, που κι αυτή με την σειρά της τα αγόρασε από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» ….
Ο αγώνας των κατοίκων της Ιερισσού είναι ισάξιος με αυτόν του Πολυτεχνείου. Όπως το Πολυτεχνείο άνοιξε το δρόμο για να πέσει η χούντα έτσι και η Ιερισσός συμβολίζει την Νέα Ελλάδα που έχει ξεκινήσει να οικοδομείται και ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, όσα Μνημόνια κι αν υπογράψατε, όσες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι κι αν κάνετε...
Περισσότερα



Νέες προσαγωγές στην Ιερισσό

Σε προσαγωγές εννέα κατοίκων στην Ιερισσό προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις σήμερα Κυριακή, μία μόλις ημέρα μετά την πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
Κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώνονται έξω από το αστυνομικό τμήμα.
Ήδη από το Σάββατο κάποιοι είχαν ενημερωθεί τηλεφωνικά από τις αρχές να προσέλθουν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ νέες κλήσεις έγιναν και το πρωί του Σαββάτου.
Μεταξύ των ατόμων που κλήθηκαν στο τμήμα είναι και η μητέρα του βρέφους που αντιμετώπισε προβλήματα από τη χρήση δακρυγόνων και νοσηλεύεται ακόμη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το alterthess.gr.
Δεν έχει διευκρινιστεί εάν η κλήτευση της γυναίκας αφορά την μαρτυρία της για τον τραυματισμό του παιδιού από αστυνομικούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου