Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ !


Στις 11/06/2013,  79 ατομα προκειται να αντιμετωπισουν τη δικαιοσυνη (6 γιατροι, 3 μαιες και οι υπολοιποι γονεις). Το 'εγκλημα' τους ηταν οτι αποφασισαν να γεννησουν τα παιδια τους στο σπιτι τους με μια φυσιολογικη διαδικασια γεματη αγαπη, αντι για το ψυχρο και απροσωπο δωματιο ενος νοσοκομειου η κλινικης.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ! ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΑΣ!  

Μεσα απο αυτη την δικη γινεται προσπαθεια να περασει ο φοβος μεσα στις καρδιες μας ωστε να σταματησουν οι γονεις να θελουν να γεννουν φυσιολογικα, ποσο μαλλον στο σπιτι τους! Εχουν βαλει χερι στους σπορους μας, στο νερο μας, στην γη μας , τωρα θελουν να μας υποδεικνυουν και πως θα γενναμε τα παιδια μας!


Τι έχει συμβεί:



Οι κατ'οίκον τοκετοί στο στόχαστρο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε Οδηγία για τους κατ'οίκον τοκετούς, όπου ο πλακούντας χαρακτηρίζεται ως Επικίνδυνο Ιατρικό Απόβλητο Μολυσματικού Χαρακτήρα (ΕΙΑ-ΜΧ) και επομένως η διαχείρισή του θα πρέπει να γίνεται από φορείς οι οποίοι έχουν εγκεκριμένη άδεια. Πρέπει να τονισθεί ότι οι γυναίκες που επιλέγουν να γεννήσουν στο σπίτι συνήθως θέλουν να διαχειρίζονται οι ίδιες τον πλακούντα τους, με σεβασμό στο ότι αποτελεί σημειολογικά τη σύνδεση μάνας - βρέφους. Επίσης, η αποτέφρωση του πλακούντα από ιδιωτική εταιρεία κοστίζει 100-150 ευρώ επιβαρύνοντας έτσι επιπλέον το κόστος του κατ' οίκον τοκετού, ενώ δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος του τι συμβαίνει μετά την παράδοση προς αποτέφρωση, γεγονός που θέτει και ζητήματα βιοηθικής.
Σε συνάρτηση με αυτήν την Οδηγία, το Δεκέμβριο του 2012 στην Θεσσαλονίκη, καταδικάστηκε πειθαρχικά μαία που αναλάμβανε τοκετούς στο σπίτι με βασική κατηγορία την μόλυνση του περιβάλλοντος από "επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα" (εννοώντας τον πλακούντα της λεχώνας) που παράγονται στους κατ' οίκον τοκετούς, με αποτέλεσμα να της αφαιρέσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για ένα χρόνο. Ακολούθησε στα τέλη Φεβρουαρίου 2012 και καταδίκη της μαίας από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης με αφορμή υπόθεση ρήξης περινέου σε τοκετό στο σπίτι (στο σημείο μάλιστα που, προληπτικά συνήθως, υπόκεινται οι γυναίκες σε περινεοτομή όταν γεννούν στα μαιευτήρια).
Είχε προηγηθεί έρευνα από δημόσιους φορείς, μέσω της επεξεργασίας των ληξιαρχικών πράξεων γέννησης όπου καταγράφεται υποχρεωτικά, (παρόλο που δεν απαιτείται ρητά από το Νόμο), το αν ένας τοκετός πραγματοποιήθηκε κατ' οίκον ή σε μαιευτήριο, προκειμένου να εντοπιστούν ονομαστικά όλοι οι επαγγελματίες υγείας και γονείς που συμμετείχαν σε τοκετούς στο σπίτι και να εξεταστούν από τις δικαστικές αρχές ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων. Στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 79 άτομα (5 γιατροί, 1 μαία και 73 γονείς) με αδίκημα, μεταξύ άλλων, τη ρύπανση περιβάλλοντος κατ' εξακολούθηση από τη μη «παράδοση» του πλακούντα σε εταιρίες διαχείρισης. Για την έρευνα που προηγήθηκε δεν ενημερώθηκε κανείς από τους πολίτες στους οποίους τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Σε χώρες όπως η Γερμανία, η Βρεττανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ρουμανία, ο Καναδάς είναι απολύτως νόμιμο η γυναίκα να κρατάει τον πλακούντα και να το θάβει στον κήπο της. Στο νοσοκομείο Beth Israel Medical Center της Νέας Υόρκης και σε συμφωνία με τους υγειονομικούς κανονισμούς της Πολιτείας «επιτρέπεται τα νοσοκομεία, όταν το ζητάει η επίτοκος, να επιστρέψουν τον πλακούντα στην ίδια προκειμένου να διευθετήσει την απόρριψή του η ίδια». Στην Ουγγαρία πρόσφατα θεσπίσθηκε νέα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία οι μαίες πρέπει να απευθύνονται σε ειδική εταιρία που εξειδικεύεται στην καταστροφή ιατρικών  αποβλήτων με μια βασική διαφορά: όταν  υπάρχει γραπτή αίτηση των γονέων ότι επιθυμούν  να θάψουν οι ίδιοι τον πλακούντα,  τους παρέχεται η σχετική άδεια. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι στην Ολλανδία το 30% των γυναικών επιλέγει τον τοκετό στο σπίτι.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου