Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αδειες διαμονής με την αγορά ακινήτων

Τώρα μαθαίνουμε πως μπορεί να πάρει κανείς εύκολα άδεια παραμονής στη χώρα μας!



"Πιο γρήγορα θα εκδίδονται οι άδειες διαμονής που θα έχουν διάρκεια έως και 10 χρόνια για τα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών εκτός ΕΕ που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, ενώ για εκείνους που θα αποκτούν ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ θα δίνεται το δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας τουλάχιστον για πέντε χρόνια.
Με κίνητρα η κυβέρνηση φιλοδοξεί να προσελκύσει επενδύσεις από τρίτες χώρες και κυρίως από τη Ρωσία, η οποία θέλει να μπει στην ελληνική αγορά της παραθεριστικής κατοικίας"

Σε 10 μέρες
Η αίτηση θα προωθείται εντός πέντε ημερών στον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κι εκείνος μέσα σε άλλες πέντε μέρες θα πρέπει να διαβιβάσει τον φάκελο στον υπουργό Εσωτερικών. Ετσι το αργότερο σε 10 μέρες θα πρέπει να εκδίδεται η άδεια διανομής των στελεχών, καθώς και των μελών των 
οικογενειών τους.
 Με απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας χορηγείται άδεια διαμονής πέντε χρόνια σε υπήκοο τρίτης χώρας, εφόσον έχει λάβει ειδική θεώρηση εισόδου (visa) και διαθέτει κατά κυριότητα, νομή και κατοχή ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.
Η άδεια αυτή θα μπορεί να ανανεώνεται για ισόχρονη διάρκεια. Το ελάχιστο ύψος της αξίας της ακίνητης περιουσίας ορίζεται σε 300.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να συνοδεύονται και από τα μέλη της οικογένειάς τους, στα οποία χορηγείται ύστερα από αίτησή τους ατομική άδεια διαμονής που λήγει ταυτόχρονα με την άδεια διαμονής του ιδιοκτήτη.

Περισσότερα στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου