Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Αυτόνομη Δημοτική Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας

  H Αυτόνομη Δημοτική Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας δρα από το 2010 με συνέπεια στο δημοτικό και τοπικό πεδίο της Ικαρίας  όπου και συγκέτρωσε το 11% των ψήφων συμμετέχοντας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Όλα αυτά τα χρόνια η δράση της είναι οργανικά ενταγμένη στην καριώτικη κοινωνία κατά του φαραωνικού έργου της  εγκατάστασης των 110 ανεμογεννητριών του ομίλου Μυτιληναίου, και υποστηρίζει την ενεργειακή αυτάρκεια του νησιού με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με κοινωνικό έλεγχο. Ενάντια στην υπερβόσκηση και στην ερημοποίηση της Ικαριότικης υπαίθρου μάχεται και δρα μαζί με τοπικές επιτροπές για ζητήματα υγείας και δημόσιας παιδείας, ενάντια στο «χαράτσι» της ΔΕΗ, για τακτική και ασφαλή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση στην «πηγή», για την ορθολογική διαχείριση της κτηνοτροφίας, για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, και είναι παρών στην περίθαλψη και στη φροντίδα μεταναστών, που εμφανίζονται συχνά σε ακτές της Ικαρίας.
Η ΑΣΠΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Τρία χρόνια περίπου πέρασαν από την ιδρυτική διακήρυξη της ΑΣΠΙ το Μάη του 2010 και από την πρώτη συμμετοχή της στις Δημοτικές εκλογές. Τρία χρόνια αγώνα για όσα θεωρούμε αναγκαία και θυσιάζονται μέρα με τη μέρα σε βάρος των πολλών και προς όφελος των λίγων. Τρία χρόνια συνέπειας σε όσα λέμε και πράττουμε. Τρία χρόνια αξιοπρέπειας ενάντια στον παραγοντισμό και στον καιροσκοπισμό. Τρία χρόνια πιστοί στο στόχο μας για μια καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο τόπο.
...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου