Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Εκδήλωση - Κάλεσμα του Δ.Θεσσαλονίκης στους πολίτες

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, ΣΤΙΣ 18:00, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ, ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Εκδήλωση - Κάλεσμα του Δ.Θεσσαλονίκης στους πολίτες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με απόφασή του ενέκρινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα «Συμφωνείτε με την ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. ; ΟΧΙ ή ΝΑΙ;». Προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση-κάλεσμα στους πολίτες με στόχο την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων Θεσσαλονικέων και τη συμμετοχή τους στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Η απόφαση για το Δημοψήφισμα του Νερού δεν καλεί απλά τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες του Νερού και να ψηφίσουν, όπως γίνεται με τις άλλες δύο κάλπες των Δημ. και Περιφ. εκλογών. Το σημαντικό και πρωτόγνωρο σε τέτοια κλίμακα για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, είναι ότι καλούνται οι πολίτες να οργανώσουν και να διεξάγουν, με την υποστήριξη της Αυτοδιοίκησης, την καμπάνια και το ίδιο το Δημοψήφισμα για το Νερό της πόλης τους, σε μια τρίτη κάλπη έξω από τα εκλογικά τμήματα την 1η Κυριακή των Δ&Π εκλογών. Να δράσουν εθελοντικά αναπτύσσοντας όλη τη δημιουργικότητα και υπευθυνότητά τους, με κινηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις "από τα κάτω". Να πάρουν την υπόθεση του Νερού κυριολεκτικά στα δικά τους χέρια. 

Μας παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον η Ευρώπη και όλος ο κόσμος! Το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Κίνημα υπεράσπισης του Νερού και των Κοινών Αγαθών έχει τα μάτια του στραμμένα πάνω στη Θεσσαλονίκη και τους Πολίτες της. Περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον να δει τι θα απαντήσει η δεύτερη πόλη της Ελλάδας της κρίσης στο πιό θεμελιακό για τη ζωή μας και τον πλανήτη ζήτημα : το Νερό! Μόνο μια υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε : ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου