Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Για την Ιστορία: Η Παρέμβαση Πολιτών στη Μαγνησία και το Βόλο

    Η Παρέμβαση Πολιτών δημιουργήθηκε τέλος 2005 αρχές 2006 με στόχο την παρέμβαση στην τοπική κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση(Τ.Α.), όχι μόνο σε σχέση με τις τοπικές εκλογές στους «Καποδιστριακούς» τότε δήμους.

Η αυτοπαρουσίασή της(στο Φυλλάδιο):

Ποιοι είμαστε και πώς λειτουργούμε
Η Παρέμβαση Πολιτών αποτελείται από ανένταχτους πολίτες, μέλη οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, μέλη οικολογικών κινήσεων, βιοκαλλιεργητές, μέλη κοινωνικών κινημάτων. Έχουμε επιλέξει να λειτουργούμε μέσα από ανοικτές διαδικασίες(συνελεύσεις), όπου έχουμε συμφωνήσει οι αποφάσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα θέσεων και κατευθύνσεων να παίρνονται με ευρεία συναίνεση των συμμετεχόντων. Επίσης η μειοψηφία, έχει το δικαίωμα εφόσον το επιλέξει, να δημοσιοποιεί τις διαφωνίες της.
Για την καλύτερη λειτουργία της Παρέμβασης Πολιτών έχει εκλεγεί ένα Συντονιστικό Όργανο για να προωθεί τις αποφάσεις των συνελεύσεων. Οι συνεδριάσεις του Συντονιστικού είναι ανοικτές και παρεμβαίνουν σε αυτό όποιοι από τους φίλους της Παρέμβασης και άλλοι πολίτες, το επιθυμούν. Η Παρέμβαση Πολιτών δεν έχει επικεφαλής. Όποιος ή όποια επιλεγεί να μας εκπροσωπήσει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος/α δήμαρχος θα γίνει μόνο και μόνο για την κάλυψη των απαιτήσεων του εκλογικού νόμου. Κάθε εκπρόσωπος της Παρέμβασης Πολιτών σε οποιοδήποτε όργανο θα είναι εναλλασσόμενος/η και ανά πάσα στιγμή, εφόσον η συνέλευση το αποφασίσει, ανακλητός.
Στόχος μας είναι η ενίσχυση της συλλογικής λειτουργίας και της άμεσης συμμετοχής όλων των φίλων της Παρέμβασης....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου