Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

“Μπουκαδόροι και προστάτες” της ELDORADO


Κάθε άλλο παρά σαφείς εξηγήσεις έχει δώσει η Πολιτική Ηγεσία του (κατ' όνομα) υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της ίδιας της Αστυνομίας, σχετικά με τις τακτικές που χρησιμοποιεί εναντίον των πολιτών της Ιερισσού. Το πρόσφατο περιστατικό, κατά το οποίο αστυνομικές δυνάμεις "μπούκαραν" σε σπίτια πολιτών σπάζοντας πόρτες στις 3.30 το πρωί, είχε στόχο να διατηρήσει και να εντείνει το κλίμα τρομοκρατίας στην περιοχή, συλλαμβάνοντας δύο φερόμενους υπόπτους, που αμέσως ο κ. Δένδιας ήδη βάφτισε υπόδικους, προφανώς υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη.
Η στάση του υπουργείου και της αστυνομίας, αποτελεί αλόγιστη επίδειξη δύναμης και σαφή υπέρβαση καθηκόντων, προκειμένου να συκοφαντήσουν τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, να καλύψουν την αδυναμία επιχειρημάτων υπέρ των εξορύξεων και της ELDORADO και να εμφανίσουν τους κατοίκους της Ιερισσού ως «Γαλάτες με δικό τους δίκαιο». Ατυχής, όμως, η παρομοίωση του κ. Δένδια, που μάλλον έχει επιλέξει το ρόλο του «Καίσαρα» για τον εαυτό του από τη γνωστή ιστορία κόμικ.
Ερωτηματικά(;) γεννιούνται και για τη στάση των υπολοίπων «δημοκρατών» από το κυβερνητικό στρατόπεδο, που πέρα από χλιαρές ανακοινώσεις κριτικής, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τον σταματήσουν από κατά συρροή ενέργειες κατάφωρα αντίθετες στη θεσμική του ιδιότητα.
Η στάση των κατοίκων, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την προστασία του τόπου τους και της δημοκρατίας με μόνα όπλα τις εκδηλώσεις διαλόγου για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο πρόβλημα των εξορύξεων χρυσού δεν θα καμφθεί με τέτοιες ενέργειες, αντίθετα θα τις ατσαλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου