Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

“-Εσείς γιατί δεν πουλάτε φράουλες; -Γιατί έχουν αίμα. Εδώ και χρόνια.”



Απόγευμα στη λαϊκή Αμπελοκήπων, μαζεύουν πια. Απούλητες οι φράουλες. Παραγωγοί πουλάνε πια χύμα φράουλες, χωρίς να φαίνεται το όνομα του παραγωγού. Φράουλες Μανωλάδας απούλητες μέχρι το απόγευμα. Κρόσσια τα νεύρα τους, “φράουλες Μανωλάδας”, απούλητες και χύμα να μην μπορείς να δεις το όνομα του παραγωγού(γιατί άραγε;). Η τιμή στο ένα τρίτο. Κοντοστέκομαι, διαβάζω “φράουλες Μανωλάδας”, 1 ευρώ το κιλό. -Βλέπω είναι φθηνές πια οι φράουλες με αυτά που έγιναν. -…(κατεβάζει το κεφάλι) … -Από πού είναι; -Εντάξει από Μανωλάδα είναι.(σκέφτεται λίγο…)Για πες μου ποιο είναι το πρόβλημα; Μου ήρθε να του πω δεν έχουμε το ίδιο πρόβλημα…το δικό σου ας πούμε είναι που δεν πούλησες ούτε μία… -(Δε μιλάω τον κοιτάω και περιμένω) -Εγώ είμαι παραγωγός και δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά προχθές, εντάξει;Και για πες μου πού είναι το πρόβλημα, όχι πες μου πού είναι το πρόβλημα! -Σωστά,του λέω, το πρόβλημα δεν άρχισε προχθές από πιο πριν κρατάει. Ρωτάω τον διπλανό παραγωγό που δεν πούλαγε φράουλες: -Εσείς γιατί δεν πουλάτε φράουλες; -Γιατί έχουν αίμα. Εδώ και χρόνια. -Και βλέπω ότι τις πουλάνε χύμα σήμερα και όχι σε κεσεδάκια πλαστικά με το όνομα του παραγωγού επάνω. -Ναι παιδί μου γιατί τα ονόματα έχουν αίμα. Προχώρησα. Φράουλες απούλητες Μανωλάδας, αφού για κάποιους δε μετράνε οι άνθρωποι, ας μετρήσουν τα ευρώ που χάνουν.
 
φασίστας στη λαϊκή Εξαρχείων; όχι ευχαριστούμε !!! 
 
Αν και γκρίνιαζα είναι η αλήθεια, γιατί το κάλεσμα για παρέμβαση στη πλατεία Εξαρχείων είχε αργήσει χαρακτηριστικά, τελικά μαζευτήκαμε και πήγαμε. Κόσμος από διάφορους πολιτικούς χώρους, κάτοικοι Εξαρχείων όλοι. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εξαιρετικά καλή και όλοι έλεγαν ότι στη Μανωλάδα οι φράουλες είναι των μαφιόζων. … Από όσο μπόρεσα να δω , δεν έπαιρνε κόσμος φράουλες. Να σημειώσω ότι από το πρωί , οι πάγκοι που πουλούσαν φράουλες είχαν αλλάξει 1-2 φορές όνομα. Στις 1 η ώρα το μεσημέρι φαίνεται ότι κάποιοι ξεψάρωσαν και είχαν βάλει ταμπελίτσα φόρα παρτίδα “φράουλες Μανωλάδας”. Όταν ο κόσμος της παρέμβασης έφτασε στο πρώτο πάγκο με φράουλες Μανωλάδας αφήσαμε κάποια αυτοκόλλητα και δώσαμε κείμενα σε περαστικούς. Ο σχετικά “σφίχτης” τύπος με το ψιλοξυρισμένο μαλλάκι τσαμπουκαλεύτηκε προσπαθώντας να ανοίξει συζήτηση. Είπε φωναχτά πως “καλά έκαναν και τους πυροβόλησαν γιατί πήγαν 40 σε 3″. Αμέσως άρχισαν να κράζουν οι πάντες, από το κόσμο της παρέμβασης μέχρι κυρίες που περνούσαν με τα καρότσια και άκουσαν τι έγινε και άρχισαν και αυτές να διαμαρτύρονται. Αφού το ζώον είχε φάει ήδη τις πρώτες φράουλες στη μάπα, φαίνεται ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα “μεγάλα μέσα”:
 ”Φύγετε ρε από εδώ εγώ είμαι Χρυσή Αυγή…”
“Τι είπες ρε ότι είσαι…;”
“Χρυσή Αυγή είμαι ρε και φύγετε από εδώ,…καλά τους κάνανε και τους πυροβόλησαν…”
Δεν πέρασαν ούτε 5 δευτερόλεπτα και ο ναζί έμπορας έφαγε καπέλο ΟΛΟ το πάγκο με καμιά 20ρια κιλά φράουλες σε κεσεδάκια. Αφού είδε ότι αυτές οι μαλακίες στα Εξάρχεια δεν περνάνε και αφού όλοι ήταν εκτός εαυτού, κυνηγήθηκε και κρύφτηκε σε παρακείμενη έξοδο υπόγειου γκαράζ σαν καλό σκουλήκι που είναι. Προφανώς πίστευε ότι θα ψαρώναμε αλλά αντί για αυτό,πήρε το πρώτο του μάθημα κοινωνικής ιστορίας. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τον πρόεδρο -από ότι κατάλαβα- της λαϊκής να ρωτάει το κόσμο τι είπε το σκουλήκι και έγινε χαμός. Του κάναμε καταγγελία και πλέον ξέρει. Επίσης κάναμε ξεκάθαρο ότι πλέον ο ναζί έμπορας είναι ανεπιθύμητος στη περιοχή. Ακολούθησε η συνέχεια της παρέμβασης όπου ακόμα ένας τόλμησε να πει ότι “καλά έκαναν και πυροβόλησαν”. Έφαγε τις πατάτες τα κρεμμύδια και τα ραπανάκια που του ακολουθούσαν μαζί με μερικές ροχάλες και αποχώρησε υπό τους ήχους του “ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ”. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.
ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ .

υ.γ. μαλάκα πουθενά γαμώ τη χρυσή αυγή σου , βάλε και σαντιγύ πάνω σου μαλάκα, να σε φάει ο Μιχαλολιάκος για επιδόρπιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου