Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Εκδήλωση στη μνήμη του Ιταλού ακτιβιστή Βιτόριο Αριγκόνι



Με αφορμή την 2η επέτειο από τη δολοφονία του συντρόφου και φίλου Βιτόριο Αριγκόνι, τη Δευτέρα 22/4, στις 8.30μμ, στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33, Βόλος) ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ και η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» συνδιοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη του.
Ο Βικ (4/2/1975–15/4/2011) όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, Ιταλός δημοσιογράφος, συγγραφέας, ειρηνιστής και ακτιβιστής-μέλος του International Solidarity Movement -ISM (Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης), έφτασε στη Λωρίδα της Γάζας τον Αύγουστο του 2008 συμμετέχοντας στην 1η διεθνή επιτυχή αποστολή σπασίματος του ναυτικού αποκλεισμού της. Παρέμεινε εκεί μέχρι το θάνατό του, συμμετέχοντας σε διεθνείς δράσεις υπέρ των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα την οποία ενημέρωνε καθημερινά, καθιστώντας την σημαντικότατη πηγή έγκυρης πληροφόρησης για τα όσα διαδραματιζόντουσαν στην περιοχή. Δημοσίευσε ένα βιβλίο με τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα, τον Δεκέμβρη 2008 έως τον Γενάρη 2009. Δολοφονήθηκε από μέλη ομάδας σαλαφιστών στη Γάζα. Η δολοφονία του καταδικάστηκε από όλες τις παλαιστινιακές οργανώσεις.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Stay Human (παραγωγή: Al Jazeera, διάρκεια: 48’ , υποτιτλισμός: Σύλλογος Ιντιφάντα), που γυρίστηκε πριν τη δολοφονία του Ιταλού ακτιβιστή, παρουσιάζει τη ζωή του, τη δράση των ακτιβιστών του ISM και την καθημερινή αντίσταση των Παλαιστινίων ενάντια στον παράνομο και απάνθρωπο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.
Πριν το ντοκιμαντέρ, και με αφορμή την πρόσφατη Ημέρα των Παλαιστινίων Κρατουμένων (17 Απριλίου), θα προβληθεί σύντομο βίντεο του Παλαιστινιακού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (PCHR) με τίτλο: «Παλαιστίνιοι πίσω από τα σίδερα. Κρατούμενοι χωρίς δικαιώματα» (διάρκεια: 14’ , υποτιτλισμός: Omnia TV – Σύλλογος Ιντιφάντα).
Από τις 15 έως τις 25 Απριλίου 2013, σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο οργανώνεται η προβολή του ντοκιμαντέρ Stay Human, δίδοντας και πάλι φωνή στον Βιτόριο Αριγκόνι.
Βόλος, 20/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου