Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων του τέξας

Η είδηση:
Άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο λιπασμάτων του Τέξας, τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αγνοούμενοι πυροσβέστες. Μέχρι στιγμής τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για δεκαπέντε νεκρούς και πάνω από 150 τραυματίες. Σύννεφο τοξικών αερίων έχει σηκωθεί πάνω από την περιοχή.

"Καμιά φορά τα χημικά λιπάσματα, με τα οποία ποτίζουν τη γη οι πολυεθνικές της ανάπτυξης, της ίδιας ανάπτυξης που μας πλασάρουν κι εδώ ως σωτηρία, σκοτώνουν και ακαριαία
Αυτό γίνεται μια φορά στο τόσο βέβαια. Όλον τον υπόλοιπο καιρό σκοτώνουν αργά και βασανιστικά.
Όλους μας αφορά η είδηση της έκρηξης των χημικών λιπασμάτων στο Τέξας.
Όλους όσους, με όραμα την ανάπτυξη, την πρόοδο, την εξέλιξη, τον εκσυγχρονισμό, το βόλεμα, τον άκοπο βίο, την “πολιτισμένη” διαβίωση αφήσαμε τον βασικότερο παράγοντα της ύπαρξής μας στα χέρια ανήθικων και κερδοσκοπικών πολυεθνικών. Οι οποίες βέβαια χρησιμοποιούν όλα αυτά τα υλικά που σκότωσαν τόσες δεκάδες ανθρώπους με μια έκρηξη, για να παράξουν υλικά διατροφής και να μας τα σερβίρουν στο πιάτο μας. Όσων από μας δεν κατάλαβαν ακόμα πως είναι πιόνια μιας βιομηχανίας που χρησιμοποιεί την Ζωή τους ως παιχνίδι σε μια εικονική πραγματικότητα κυκλοφορίας του χρήματος ή λογιστικής απεικόνισής της.
Όποιος θεώρησε και θεωρεί ότι η εργασία της παραγωγής των αγαθών της φύσης που χρησιμοποιεί για την διατροφή και την ύπαρξή του, είναι ταπεινή και δεν του αξίζει να ασχολείται με τέτοια, ας κάθεται να κοιτάει τις οθόνες με τους νεκρούς τρώγοντας τα λιπάσματα που τους σκότωσαν.
Οι υπόλοιποι ας δουν λίγο πίσω και λίγο κάτω. Καλά είναι πια η άνοδος. Ο Πύργος της Βαβέλ καταρρέει"
http://yiannismakridakis.gr/?p=2818

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου