Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ



ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ
Την Τετάρτη 17/4 στις  7:00μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, θα γίνει εκδήλωση-συζήτηση για το νερό , την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση, την πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ στην πόλη και τα χωριά του Πηλίου, την ποιότητα του πόσιμου νερού που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών του πολεοδομικού συγκροτήματος και τις λύσεις που προτείνει η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για να πίνουν οι κάτοικοι της πόλης νερό άριστης ποιότητας κατευθείαν από τις πηγές του βουνού όλο τον χρόνο.
Η εκδήλωση αυτή που οργανώνεται από κατοίκους της Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών,  αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί έπεται της αίτησης που υπέβαλλε η Κίνηση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη διαχείριση του νερού το συντομότερο δυνατό. Εν μέσω οικονομικής κρίσης που επιδεινώνεται καθημερινά, στα χωριά οι κάτοικοι είναι θορυβημένοι με τα χαράτσια και τα πρόστιμα της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ στην πόλη υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν  το νερό και απειλούνται με διακοπή της παροχής. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος τάσσεται εναντίον της ιδιωτικοποίησης και καλεί τους πολίτες να υπογράψουν σχετικό Ευρωπαϊκό ψήφισμα, αποφεύγει όμως να βάλει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να εξασφαλίσει μια πιο έγκυρη και δυναμική στάση του Δήμου.
Για αυτούς τους λόγους το αίτημα της Κίνησης Πολιτών πρέπει να γίνει αποδεκτό. Άλλωστε είναι καιρός να εφαρμοστεί επιτέλους η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/2/2012 που προέβλεπε την σύγκληση δημοτικού Συμβούλιου με μοναδικό θέμα τη διαχείριση  των νερών μέσα σε 15 μέρες και η οποία δεν υλοποιήθηκε ακόμη.
Της συζήτησης θα προηγηθεί η προβολή ενός 7λεπτου ενημερωτικού ντοκιμαντέρ για την ιδιωτικοποίηση το οποίο παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι ενημερωτικές συζητήσεις στην πόλη θα συνεχιστούν την Κυριακή 21/4, στον Άγιο Γεώργιο Βόλου, στις 11:00πμ στο πολιτιστικό κέντρο στην πλατεία Χρυσοχοΐδη. Η εκδήλωση αυτή επρόκειτο να γίνει στις 7/4, αναβλήθηκε όμως λόγω καιρικών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου