Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Μποϊκοτάζ στις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας!

Στα φραουλοχώραφα του αίματος τα εγκλήματα συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η δολοφονική μανία τριών Ελλήνων επιστατών απέναντι σε άοπλους εργάτες που ζητούσαν τα μεροκάματα έξι μηνών (!) ξέσπασε κατά 200 μεταναστών, στέλνοντας 29 στο νοσοκομείο. Οπως έγινε γνωστό, οι 200 απλήρωτοι εργάτες μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν τα δεδουλευμένα. Τους «υποδέχτηκαν» τρεις επιστάτες του αφεντικού με καραμπίνες, δύο εκ των οποίων -όπως προκύπτει από την εξέλιξη των ερευνών- πυροβόλησαν προς το πλήθος. Συνελήφθη ο εργοδότης ως «ηθικός αυτουργός», ενώ ασύλληπτοι παραμένουν οι τρεις πιστολέρος.  Οπως δήλωσαν κάποιοι από τους τραυματίες, είχαν πάει να ζητήσουν από τον ιδιοκτήτη τα δεδουλευμένα μηνών «κι εκείνος εντελώς απρόκλητα τους πυροβόλησε με καραμπίνα, ενώ το ίδιο έκαναν και δύο φίλοι του που βρίσκονταν μαζί του». Οι μετανάστες αυτοί ζούσαν στην Πάτρα πάνω από 4 χρόνια και τους κάλεσαν για δουλειά στα φραουλοχώραφα. Ολοι κατάγονται από το Μπανγκλαντές...
Στο μεταξύ, όπως καταγγέλλεται, γίνονται συλλήψεις τραυματισμένων μεταναστών του «μαφιόζικου μακελειού της Νέα Μανωλάδα Ηλείας», αλλά και ομοεθνών τους από τον "προστάτη των πολιτών Δένδια" που "εφαρμόζει τον νόμο προς πάσαν κατεύθυνση". Οι μετανάστες προωθούνται για απέλαση καθώς δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα για παραμονή στην Ελλάδα.


«Πριν αγοράσεις ξανά φράουλες από τη Μανωλάδα, απλώς σκέψου πως είναι γεμάτες με το αίμα μεταναστών εργατών», προτρέπει η αφίσα της εκστρατείας, που καλεί τους καταναλωτές να µποϊκοτάρουν τις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας. Η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου, ενώ αναπαράγεται και από αρκετές ιστοσελίδες του εξωτερικού. 

Μποϊκοτάζ  ναι!
 Έτσι και αλλιώς αυτές οι φράουλες είναι γνωστό ότι  παράγονται με εντατική χημική καλλιέργεια και είναι μεν μεγάλες και ωραίες, αλλά στην ουσία γεμάτες δηλητήριο και ορμόνες. Μακριά λοιπόν, όχι μόνο γιατί είναι «ματωμένες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου