Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων (αυτοδιαχειριζόμενο εκδοτικό εγχείρημα) στο πλαίσιο της γενικότερης αντίληψής τους για τη διασπορά της γνώσης και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, συνεχίζουν τη διανομή ηλεκτρονικών βιβλίων (που ξεκίνησε με το βιβλίο του Γιώργου Λιερού Ξαναπιάνοντας το νήμα: Η κοινωνική αναμέτρηση στην Ελλάδα σήμερα), με το έργο του Γιώργου Καλπαδάκη Ο Μπέρτραντ Ράσσελ και η μετεμφυλιακή Ελλάδα, με πρόλογο του Μανώλη Γλέζου. Το αρχείο pdf επισυνάπτεται σε αυτό το μήνυμα.


Το βιβλίο διανέμεται μέσω του διαδικτύου με ελεύθερη συνεισφορά, η οποία μπορεί να γίνει με τους παρακάτω δύο τρόπους:

• Με κατάθεση στον λογαριασμό 5052-044712-693 στην Τράπεζα Πειραιώς,

• Μέσω Paypal, πατώντας το κουμπί Donate που θα βρείτε στο κάτω μέρος του ιστολογίου μας (http://ekdoseisynadelfwn.wordpress.com).

Από το συγκεκριμένο βιβλίο τυπώθηκαν και 200 αντίτυπα (για όποιον θέλει να έχει και τη «χάρτινη» έκδοση) που θα είναι διαθέσιμα ΜΟΝΟ από τις Εκδόσεις μας και όχι από τα βιβλιοπωλεία, στην τιμή των 3,5 ευρώ.
Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί ισομερώς στο Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και στη Βιβλιοθήκη «Νίκος Γλέζος» στην Απείρανθο Νάξου.

Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων θα συνεχίσουν και στο μέλλον την ελεύθερη διάθεση ηλεκτρονικών βιβλίων με επιλεγμένους τίτλους.

Στηρίξτε τις Εκδόσεις των Συναδέλφων και όλα τα αυτοδιαχειριζόμενα συνεταιριστικά εγχειρήματα!

Ακόμη και ένα ευρώ αποτελεί πολύτιμη συνεισφορά στην προσπάθειά μας!


ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ



ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΗΔΗ

Πέδρο Αντόνιο δε Αλαρκόν

Το καρφί (διάσημη δικαστική υπόθεση)

Μετάφραση: Κρίτων Ηλιόπουλος

Σχήμα: 12,5Χ19,5

Σελίδες: 72

Τιμή: 5 ευρώ



ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

Μαρία Ουζούνη

Αγία Πετρούπολη - Κάτω Πατήσια

(μυθιστόρημα)

Σχήμα: 14Χ20,5

Σελίδες: 296

Τιμή: 12 ευρώ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΘΙΖΕΙ ΣΤΟ NOSOTROS

Κάθε βράδυ φέτος το καλοκαίρι, στην ταράτσα του Νosotros, οι Εκδόσεις των Συναδέλφων
σας περιμένουν με πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία.
Από τις 7 έως τις 11:30.
Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://ekdoseisynadelfwn.wordpress.com • syneditions@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου