Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

1η Συνάντηση ατόμων με κοιλιοκάκη στην Κατερίνη




Κοιλιοκάκη 

Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία (κάτι που ο οργανισμός δεν ανέχεται) στη γλουτένη, πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Η αντίδραση του οργανισμού είναι η παραγωγή αντιγλοιαδινικών αντισωμάτων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του εσωτερικού τοιχώματος του λεπτού εντέρου. Πρόκειται για κληρονομική πάθηση και επειδή η βλάβη προκαλείται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, θεωρείται αυτοάνοσο νόσημα.

Πριν από λίγα χρόνια η πάθηση αυτή δεν ήταν πολύ γνωστή. Η διάγνωσή της γίνεται εύκολα μέσω αιματολογικών εξετάσεων. Έρευνες δείχνουν ότι 1 στα 100 άτομα είναι πιθανό να νοσούν από κοιλιοκάκη.

Στα άτομα που νοσούν από κοιλιοκάκη επιβάλλεται η  δίαιτα χωρίς γλουτένη. Η ανάγκη για επαφή των μελών λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πάθησης είναι χρήσιμη, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που ξεκινάμε την δημιουργία αυτής της κίνησης στην Πιερία. Επιθυμούμε να γνωριστούμε μεταξύ μας, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, να βοηθήσουμε άτομα που η διάγνωσή τους έγινε πρόσφατα και να ανταλλάξουμε συνταγές. Προγραμματίζουμε να διοργανώσουμε ομιλίες και συμπόσια.

Η πρώτη μας συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 στις 7μ.μ στο κέντρο Ελιά (δίπλα στο εθνικό στάδιο Κατερίνης) Στην συνάντηση θα ετοιμάσουμε εδέσματα χωρίς γλουτένη

Η Ελληνική Εταιρεία για τη Κοιλιοκάκη ιδρύθηκε το 1987. Εδώ και χρόνια ενημερώνει τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη και διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες και συμπόσια.

Για περισσότερες πληροφορίες για την κοιλιοκάκη στον πανελλαδικό σύλλογο "Ελληνική Εταιρεία για την Κοιλιοκάκη" www.koiliokaki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου