Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

"O Carlo ζει", "Berloskoni assasini"

Σαν σήμερα το 2001, ο Carlo Guiliani,  ο τότε 23χρονος Ιταλός, έχασε τη ζωή του στη Τζένοβα της Ιταλίας, διαμαρτυρόμενος με το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης κατά των ηγετών της G8, που φιλοξενούσε τότε ο Μπερλουσκόνι.
Είχαμε πάει και από το Βόλο τότε δύο πούλμαν, για να συμμετάσχουμε στις διαδηλώσεις και τις εκδηλώσεις του παγκόσμιου αντιπαγκοσμιοτικού κινήματος και ζήσαμε φρικιαστικές στιγμές.
 Ο αστυνομικός Mario Placanica, που πυροβόλησε τον Carlo στο κεφάλι αφήνοντάς τον νεκρό, αθαώθηκε στη δίκη που ακολούθησε, γιατί ο δικαστής απεφάνθη πως η σφαίρα χτύπησε τον Carlo μετά από εξοστρακισμό. Το ίδιο και ο οδηγός του αστυνομικού τζίπ, ο οποίος πέρασε πίσω-μπρος 2 φορές από πάνω του για να τον αποτελειώσει.
Στη διαδήλωση της άλλης μέρας, γεμάτοι αγανάκτηση και θυμό οι διαδηλωτές φωνάζαμε εκτός των άλλων και τα συνθήματα:  "O Carlo ζει" και "Berloskoni assasini".
Μπορεί το κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση σήμερα να έχει πάρει άλλες μορφές, πέρα από τις αντισυγκεντρώσεις-διαδηλώσεις και τα αντισυνέδρια στα μέρη που συνευρίσκονται οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας ελίτ των G8 ή G7(όπως έγινε φέτος χωρίς τον Πούτιν σαν τον 8ο), αλλά στη μνήμη και στα τραγούδια μας θα μείνει ανεξίτηλα ο  Carlo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου