Επίσημα στοιχεία σχετικά με την αυξανόμενη φυγή δεν υπάρχουν ακόμα. Αλλά μια πρόσφατη δημοσκόπηση στη δεύτερη πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη έδειξε ότι το 47% των νέων μεταξύ 18 και 30 θέλουν να πάνε στο εξωτερικό. «Ήμουν σοκαρισμένη από αυτό το αποτέλεσμα», είπε η διευθύντρια του γραφείου To The Point, Γκέλυ Δουμβή, το οποίο πραγματοποίησε την δημοσκόπηση. «Πολλοί νέοι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν υπάρχει ελπίδα».
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του ελληνικού παραρτήματος του γραφείου ευρέσεως εργασίας-γίγαντα, Manpower, κα Βενετία Κιούσια, υπάρχει κίνδυνος μιας επιζήμιας διαρροής εγκεφάλων. «Επικρατεί πανικός στον κόσμο. Ανοίγεις την τηλεόραση και ακούς μόνο αρνητικές ειδήσεις. Όλα είναι μελανά, χωρίς καμιά ελπίδα».
Η Κιούσια, προβλέπει δραματικές συνέπειες, εάν συνεχιστεί το κύμα της μετανάστευσης.
Αν συμβαίνει αυτό με την εξωτερική μετανάστευση, το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχουμε αν αναπτυχθεί ένα ρεύμα εσωτερικής μετανάστευσης από τις πόλεις προς τη περιφέρεια, όπου μπορεί να βρει διέξοδο η νέα άνεργη γενιά των μεγάλων πόλεων. Ταυτόχρονα θα έχουμε αναζωογόνηση της φθίνουσας περιφέρειας.
Το έχουμε ξαναγράψει σε αυτό το μπλοκ:
εγκατάσταση ομάδων και συλλογικοτήτων σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους διαβίωσης και παραγωγής στην ελληνική επαρχία θα ήταν η εναλλακτική πρόταση στη διαγραφόμενη φυγή προς "τα έξω".
Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου