Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ: Μεταλλαγμένο καλαμπόκι



Μεταλλαγμένο καλαμπόκι στο κατώφλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Όπως αναφέρει η Greenpeace στις 11 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να ανοίξει την πόρτα της στα μεταλλαγμένα αν ψηφίσει υπέρ της καλλιέργειας του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

"Ζητάμε από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, να ψηφίσει κατά του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507. Επιπλέον, ως προεδρεύων του Συμβουλίου, να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε να αποσυρθεί εντελώς η πρόταση για έγκριση καλλιέργειας αυτού του καλαμποκιού, το οποίο αποτελεί απειλή για τη γεωργία και το περιβάλλον στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένωσε τη φωνή σου με τους χιλιάδες πολίτες που λένε όχι στα μεταλλαγμένα!

Υπόγραψε και μοιράσου τη σελίδα με όποιον τρόπο μπορείς!

  Η χρήση μεταλλαγμένων υποβαθμίζει την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων μας, μολύνει το έδαφος ενώ μεταφέρει τον απόλυτο έλεγχο σε μία χούφτα πολυεθνικές μεταλλαγμένων που πλουτίζουν σε βάρος της υγείας μας και του περιβάλλοντος.

Η βιώσιμη γεωργία είναι ο μόνος τρόπος ο οποίος διασφαλίζει καθαρή και υγιεινή τροφή και καθαρές, φυσικά γόνιμες καλλιέργειες. Προστατεύει το έδαφος, το νερό, το κλίμα και την υγεία και δεν επιμολύνει το περιβάλλον με χημικά και μεταλλαγμένα. Στηρίζει την τοπική οικονομία και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών φυτικών και ζωικών προϊόντων.

Στην Ελλάδα, χάρη στη συνεχή κοινή μας προσπάθεια εδώ και 17 περίπου χρόνια, μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να κλείσουμε την πόρτα στα μεταλλαγμένα. Αυτό πρέπει να καταφέρουμε και τώρα και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα: ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα, ΝΑΙ στη βιώσιμη γεωργία!"


Η ελληνική κυβέρνηση, στο ρόλο της ως προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, δεν μπορεί να δηλώνει πλέον άγνοια αλλά πρέπει να ανταποκριθεί στην γενναία απόφαση του ευρωκοινοβουλίου στις 16/1/2014 που υπερψήφισε την πρόταση σχετικά με την άρνηση έγκρισης καλλιέργειας του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού 1507 (Herculex, εκτός χωρών ΕΕ). Το Ευρωκοινοβούλιο με ξεκάθαρο τρόπο δήλωσε, υπερψηφίζοντας την πρόταση, ότι δεν πρέπει να δοθεί εξουσιοδότηση για καλλιέργεια του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού 1507, όπως προτείνει η Κομισιόν. Και ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να απορρίψουν ξεκάθαρα την εξουσιοδότηση για μια τέτοια καλλιέργεια. Αν δεν πάρει απόφαση το Συμβούλιο ή αν δεν απορρίψει την εισήγηση ρητά μέχρι 6 Φεβρουαρίου 2014, η Κομισιόν μπορεί να προχωρήσει στην αδειοδότηση, με βάση τους ισχύοντες μέχρι σήμερα κανόνες, χωρίς κανείς να μπορεί να την εμποδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου