Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Τι συμβαίνει πραγματικά στην Ουκρανία;

Παλιότερα τα στρατιωτικά πραξικοπήματα- σε χώρες που δεν συμμορφώνονταν με τους ρόλους που τους ανέθετε η διεθνής οικονομική ελίτ χρησιμοποιώντας την αμερικάνικη υπερδύναμη-αποκάλυπταν την πραγματική φύση του δυτικού καπιταλισμού και των αστικών καθεστώτων του. Έτσι ήταν σωστή και η παλιά ριζοσπαστική θεωρία, που έλεγε ότι η αστική αντιπροσωπευτική «δημοκρατία» δεν είναι παρά η κάλυμμα και ότι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν για το αστικό καθεστώς, τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα η διεθνής και η τοπική ελίτ να το παραμερίσει για ένα χρονικό διάστημα με ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, έως ότου συντρίψει το τοπικό κίνημα «των αποκάτω», ώστε να μη μπορεί για δεκαετίες μετά να αμφισβητήσει την εξουσία της(π.χ. Χιλή).

Στη φάση της παγκοσμιοποίησης του καπιταλισμού και της ένταξης κάθε γωνιάς του πλανήτη στο δυτικό καταναλωτικό μοντέλο, οι ελίτ βλέπουν ότι δεν τους χρειάζεται η παλιά μέθοδος των στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Έχουν επιλέξει πια σαν μέθοδο επιβολής των δικών τους σκοπών, την μέθοδο της επανάστασης, της λεγόμενης «πορτοκαλί επανάστασης». Αυτό συμβαίνει και στην Ουκρανία σήμερα. Από ότι φαίνεται τα πράγματα λειτούργησαν με αυτή τη μέθοδο....
περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου