Το
βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ» καλεί τους ηγέτες να θέσουν ως
προτεραιότητά τους τη μείωση της «ψαλίδας», ακόμη και «αν δεν φαίνεται
στον ορίζοντα το ενδεχόμενο προλεταριακής επανάστασης»
Του Μιχάλη Ψύλου
«Γιατί οι φτωχοί δεν κατεβαίνουν στα οδοφράγματα; Με τόσο αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα γιατί δεν εξεγείρεται η εργατική τάξη;» Τα ερωτήματα θέτει το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ» και την απάντηση δίνει ο αναλυτής Ματ Μίλερ της «Ουάσινγκτον Ποστ»: «Οι φτωχοί δεν βιώνουν μια ανυπόφορη ανισότητα» λέει ο Αμερικανός αναλυτής, στηρίζοντας την άποψή του στην τεχνολογία. «Στην αρχή του 20ού αιώνα μόνο οι πολύ πλούσιοι είχαν ψυγείο ή αυτοκίνητο, ενώ σήμερα μια τεράστια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας δίνει άλλη αίσθηση, αλλά και ο φτωχός με μια φτηνή τηλεόραση 19 ιντσών παλιάς τεχνολογίας μπορεί να παρακολουθήσει τον “Σρεκ” και να γελάσει επίσης» λέει ο Ματ Μίλερ. «Μπορεί τα ψυγεία, είτε κοστίζουν 11.000 δολάρια είτε 500, να κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά τα τρόφιμα που έχουν μέσα διαφέρουν πολύ με βάση το εισόδημα» ανταπαντά ο συντηρητικός «Εκόνομιστ», που βλέπει πολύ πιο πέρα από τη «μύτη» του...
Του Μιχάλη Ψύλου
«Γιατί οι φτωχοί δεν κατεβαίνουν στα οδοφράγματα; Με τόσο αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα γιατί δεν εξεγείρεται η εργατική τάξη;» Τα ερωτήματα θέτει το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ» και την απάντηση δίνει ο αναλυτής Ματ Μίλερ της «Ουάσινγκτον Ποστ»: «Οι φτωχοί δεν βιώνουν μια ανυπόφορη ανισότητα» λέει ο Αμερικανός αναλυτής, στηρίζοντας την άποψή του στην τεχνολογία. «Στην αρχή του 20ού αιώνα μόνο οι πολύ πλούσιοι είχαν ψυγείο ή αυτοκίνητο, ενώ σήμερα μια τεράστια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας δίνει άλλη αίσθηση, αλλά και ο φτωχός με μια φτηνή τηλεόραση 19 ιντσών παλιάς τεχνολογίας μπορεί να παρακολουθήσει τον “Σρεκ” και να γελάσει επίσης» λέει ο Ματ Μίλερ. «Μπορεί τα ψυγεία, είτε κοστίζουν 11.000 δολάρια είτε 500, να κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά τα τρόφιμα που έχουν μέσα διαφέρουν πολύ με βάση το εισόδημα» ανταπαντά ο συντηρητικός «Εκόνομιστ», που βλέπει πολύ πιο πέρα από τη «μύτη» του...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου