Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τα Νέα του Πελίτι



Αγαπητοί φίλοι το Πελίτι καλό μήνα σε όλους.
Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων οργανώνουμε μια σειρά δράσεων στα πλαίσια του παγκόσμιου καλέσματος της Δρ Βαντάνας Σίβα για την Ελευθερία των Σπόρων και της Τροφής.
Στις εκδηλώσεις της 7ης Οκτωβρίου θα παραβρεθεί η περιβαλλοντολόγος, συγγραφέας και φιλόσοφος Δρ Βαντάνα Σίβα, εκπροσωπώντας το παγκόσμιο κίνημα για την ελευθερία των σπόρων (http://seedfreedom.in ) η κα. Ινγκα Νιζνίκ, εκπρόσωπος της «Κιβωτού του Νώε» από την Αυστρία (http://www.arche-noah.at ) ο κ. Μάρκο Καφούρο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων & Αντιδήμαρχος Θήρας, ο κ. Παναγιώτης Μανίκης, Γεωπόνος, Υπεύθυνος του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας.
Σας καλούμε σε χάπενιν στην Πλατεία Συντάγματος στις 09:00 - 10:00 το πρωί.
Στην πλατεία Κοτζιά από τις 12:00 - 13:30 στην Ανθοκομική έκθεση του Δήμου Αθηναίων.
Δείτε το μήνυμα από την Δρ. Βαντάνα για τους Έλληνες 18/9/2013
Αφίσα (αγγλικά) για το δεκαπενθήμερο κάλεσμα (2-16 Οκτώβρη) της Δρ. Βαντάνας Σίβα
Γράμμα (αγγλικά) για το δεκαπενθήμερο κάλεσμα (2-16 Οκτώβρη)
Ημερίδα στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 7 Οκτωβρίου 2013 στις 4μμ
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Δήμος Αθηναίων και η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι σας προσκαλούμε στην εκδήλωση ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ - ΝΤΟΠΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας μέχρι την Παρασκευή 4/10/2013 στο email: seedfreedom@prv.ypeka.gr
Τέλος έχει κυκλοφορήσει το βασικό έντυπο του Πελίτι, Κατά Τόπους Αγροκτήματα Τεύχος 13ο, 2013-2014 με αφιέρωμα καλλιέργεια λαχανικών για σπόρο
Όποιος επιθυμεί να διαγραφεί από τη λίστα ας μας στείλει ένα γράμμα με την ένδειξη διαγραφή στο peliti@peliti.gr
Για το Πελίτι
Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου