Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Για όποιον θέλει μια λύση διακοπών τελευταίας στιγμής και ταυτόχρονα γνώση βοηθώντας κάποιους που το χρειάζονται



Διακοπές και Εθελοντισμός
στην «Κιβωτό Κορογώνα»,
ανάμεσα στα χωριά Παπαδιάνικα & Δαιμονιά Λακωνίας

-     Γνωρίζετε να φτιάχνετε το σπίτι σας ή οποιοδήποτε άλλο οίκημα
με εύκολο, οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο;
-      Γνωρίζετε τεχνικές της φυσικής δόμησης;
-      Γνωρίζετε ότι οι κατασκευές και τα οικήματα φυσικής δόμησης έχουν υψηλές μονωτικές ιδιότητες, είναι πολύ οικονομικές στην κατασκευή και συντήρησή τους και κυρίως 100% υγιεινές για τους ανθρώπους που διαμένουν σε αυτές;

Η «Κιβωτός Κορογώνα» όλο τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο 2013 προσκαλεί ανθρώπους από όλη τη γη σε υποστήριξη των εργασιών αχυροπηλού, μιας από τις τεχνικές φυσικής δόμησης, που πραγματοποιούνται στο κτήμα της Κιβωτού. Εθελοντές από όλο τον κόσμο (όπως Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία, Σερβία, Η.Π.Α. και άλλες χώρες) έχουν την ευκαιρία να μάθουν, μέσα στη υπέροχη φύση του μικρού οροπεδίου Κορογώνα, την καινοτόμο, αειφορική τεχνική του αχυροπηλού, που αποτελεί μια βασική τεχνική της φυσικής δόμησης κατοικιών και άλλων οικημάτων...

 Οι τεχνικές της φυσικής δόμησης αποτελούν παραδοσιακές τεχνικές αιώνων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και σύγχρονη ανάγκη της εποχής μας εντέλει, στο πλαίσιο της αειφορικής συνείδησης που καλούμαστε όλοι να υιοθετήσουμε στο σύγχρονο πλανήτη μας, είναι χαμηλού προϋπολογισμού, υψηλών μονωτικών ιδιοτήτων, ιδιαίτερα γερής κατασκευής και μπορούν να δώσουν πολύ δημιουργικά αποτελέσματα επίσης (ακόμη και καλλιτεχνικά!). 
  
Όλοι οι εθελοντές/συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα μπάνια τους στις υπέροχες παραλίες της Νότιας Λακωνίας (Πλύτρα, Καραβοστάσι, Αμμούλης, Χαρακιά, Νικολαγκάδα κ.λπ.), να συμμετέχουν σε παιχνίδια δυναμικής ομάδων στο κτήμα της Κιβωτού και, σε περίπτωση που η έδρα τους είναι μακριά, να διανυκτερεύσουν μέσα σε ένα θόλο αστεριών κάθε βράδυ στο κτήμα της Κιβωτού.

Η γαλήνη και η ομορφιά του τόπου είναι χαρακτηριστική!
 λάτε να προσφέρετε, να μάθετε καινοτόμες τεχνικές, να γνωρίσετε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να μάθετε μαζί, από και με τους άλλους ανθρώπους, να απολαύσετε τη γαλήνη του τοπίου και την καλή παρέα μέσα στην φύση!
Ελάτε να συνδυάσετε όλα αυτά μέσα από ένα πραγματικό διάλειμμα από τα αρνητικά σενάρια και πραγματικότητες που έχουν επιβάλει κάποιοι στους Έλληνες και την Ελλάδα, μαζί με καλοκαιρινές διακοπές και μπάνια!
Τηλ. 6938141330, 6934777489

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου