Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σεμινάριο Φυσικής Καλλιέργειας. Δηλώσεις Συμμετοχών



Στα πλαίσια των καλοκαιρινών συναντήσεων στη Βολισσό θα οργανωθεί σεμινάριο Φυσικής Καλλιέργειας με τον Μήτσο Καραφυλλίδη, ο οποίος μαθήτευσε επί χρόνια μαζί με τον Π. Μανίκη κοντά στον Φουκουόκα.
Ο Μήτσος Καραφυλλίδης θα έρθει από τα Τέρτσα του νότιου Ηρακλείου και θα μείνει στην Βολισσό για μερικές μέρες, όπου θα διδάξει σε όποιον επιθυμεί τις βασικές αρχές της φυσικής καλλιέργειας
Ο κύριος κορμός του σεμιναρίου θα γίνει την Κυριακή 25 Αυγούστου στον Ροδώνα της Βολισσού, όπου θα προβούμε και στην παρασκευή σβόλων για την φθινοπωρινή σπορά.
Παρακαλούνται όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, τα οποία άτυπα θα διαρκέσουν και για τις επόμενες μέρες, να δηλώσουν συμμετοχή με ένα μέηλ στο akridaki@gmail.com
Όσοι, κάτοικοι Χίου και όχι επισκέπτες, παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, καλό θα είναι να συνεισφέρουν οικονομικά στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του προσκεκλημένου.
Προωθήστε το για να το μάθουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται διότι ο χρόνος είναι λίγος μέχρι τότε και ο Φυσικός Καλλιεργητής – Δάσκαλος σπουδαίος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου