Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η δυσφορία γενικεύεται...



Οι κάτοικοι της Μεγάλης Βελανιδιάς, στη Νέα Αγχίαλο ανάρτησαν πανό, με το οποίο εκφράζουν εύγλωττα τη δική τους δυσφορία εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ. Προφανώς έχουν πρόβλημα με το νερό που πίνουνε.και γενικά με τη διαχείριση του νερού. Αν σε αυτό το γεγονός προσθέσουμε και την υπόθεση με τον υδράργυρο στο δίκτυο της Αγριάς, που όλως παραδόξως "ξεχάστηκε"γρήγορα, καταρρίπτεται το επιχείρημα της ΔΕΥΑΜΒ ότι οι κάτοικοι της Αγριάς και της Νέας Αγχιάλου πίνουν καλύτερο νερό από τους Πηλιορείτες λόγω χλωρίωσης.
Στην ημερίδα για αργόσχολους, που οργάνωσε η ΔΕΥΑΜΒ στις 14/12/2012, Παρασκευή πρωί,  στο Δημαρχείο Βόλου, με θέμα "Υδροδότηση του ενιαίου Δήμου Βόλου: Υφιστάμενη Κατάσταση και προοπτικές", η τέως γεν. Διευθύντρια της επιχείρησης στην εισήγησή της  "ποιότητα του πόσιμου νερού στις περιοχές που εντάχθηκαν στην ΔΕΥΑΜΒ" παρουσίασε τα αποτελέσματα των αναλύσεων του δικτύου όλων των ενοτήτων του Δήμου. Σε ότι αφορά την Αγριά, ανέφερε ότι έγιναν έλεγχοι χημικών παραμέτρων, του υδράργυρου συμπεριλαμβανομένου, με αποτελέσματα μέσα στα αποδεκτά από τη σχετική νομοθεσία όρια, σε πολλές  περιπτώσεις μάλιστα κάτω του ορίου ανίχνευσης. Για να προσθέσει , σε μια γενική της τοποθέτηση, ότι οι κάτοικοι της Αγριάς και της Νέας Αγχιάλου πίνουν, λόγω χλωρίωσης, ποιοτικά καλύτερο νερό από τους κατοίκους του Πηλίου.
Φαίνεται όμως πως οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους στήριξε τη λογική του κοινωνικού διαχωρισμού η τέως γενική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΜΒ, οι καλοί Αγριώτες και Αγχιαλίτες που δεν διαμαρτύρονται για το χλώριο από τη μία πλευρά και από την άλλη οι αντιδραστικοί Πηλιορείτες, γκρεμίστηκαν μετά από επτά μόνο μήνες, για να αποδειχτεί ακόμη μια φορά ότι το πρόβλημα των κατοίκων του Δήμου Βόλου είναι ενιαίο και αφορά την αξιοπιστία της ΔΕΥΑΜΒ. Γι αυτό και η δυσφορία γενικεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου