Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


 
Η κίνηση πολιτών Κ 136, που αγωνίζεται εδώ και 2 χρόνια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και για να περάσει το νερό της Θεσσαλονίκης στα χέρια των πολιτών, και
Η «Ένωση Πολιτών για το Νερό», των μη κερδοσκοπικών Συνεταιρισμών Νερού των Δήμων της περιοχής Θεσσαλονίκης, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της «Κίνησης 136» και υπέβαλλε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 51% της ΕΥΑΘ Α.Ε.,


σας προσκαλούν
σε Συνέντευξη Τύπου

την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
ώρα 12.00 μμ
στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ   
Στρατηγού Καλλάρη 5


Στη Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιασθούν τα βασικά σημεία των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται από την ΕΠΝ και την Κ 136 και αφορούν :

1.      Τις νομικές ενέργειες της Ένωσης Πολιτών για το Νερό, μετά τον “αποκλεισμό” της από τη 2η φάση του διαγωνισμού.
2.      Την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και την απάντηση σε κάθε παραπλανητική επιχειρηματολογία των υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ, που αποσκοπεί στον καθησυχασμό της κοινής γνώμης.
3.      Τις παραπέρα πρωτοβουλίες της Κ 136 σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, για να μην πέσει η διαχείριση του νερού της πόλης και της χώρας μας στα νύχια των πολυεθνικών, αλλά να περάσει στα χέρια των πολιτών όπου ανήκει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου