Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Κάλεσμα Συνάντησης και Αγώνα



Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21
Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) & 6936)584278 Fax: 24210)20483 e-mail: elme.mag@gmail.com Ιστοσελίδα: www.elme-mag.gr

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 Αρ. Πρωτ. 103
Προς
        Σωματεία, εργαζόμενους, γονείς, μαθητές 
        Σχολεία και Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας
        ΜΜΕ
Θέμα: « Κάλεσμα Συνάντησης και Αγώνα »
Άνεργοι, εργαζόμενοι, συνάδελφοι,γονείς, μαθητές,  συμπολίτες,
ΤΩΡΑ που οι αντοχές της κοινωνίας έχουν μειωθεί από τα απανωτά μέτρα, τους ισχνούς μισθούς όσων ακόμα εργάζονται, τις φοροεπιδρομές, την τεράστια ανεργία, ήρθε και η ώρα, η κυβέρνηση, να αποτελειώσει τις κοινωνικές δομές, την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση.
ΑΝ μείνουμε ο καθένας στον χώρο του, στον εαυτό του, αναζητώντας το «βόλεμα» μέσα στην κρίση, να ξέρουμε ότι δεν αφήνουμε εκτεθειμένους μόνο εμάς, αλλά και τα παιδιά μας. Τα μνημόνια διαλύσουν τους πάντες. Για όσους έχουν δουλειά ακόμη, δε μετρά αν εργαζόμαστε στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Η σειρά όλων μας θα έλθει και το μοντέλο του ξαφνικού θανάτου θα εφαρμοστεί παντού.
ΕΙΝΑΙ η ώρα της ένωσής μας. Να καταργήσουμε τους μεταξύ μας διαχωρισμούς. Γιατί τα μνημόνια δεν αποτυγχάνουν στους στόχους τους. Ο στόχος τους είμαστε εμείς και μας
έχουν περικυκλώσει.
ΤΩΡΑ που προωθούν την ανθρωποφαγία στην κοινωνία, τώρα πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Τώρα είναι η ώρα να ενωθούμε, να αντισταθούμε, να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης τους.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η Αυγούστου στις 20:00, στο ηρώο της παραλίας, σωματεία, εργαζόμενους, γονείς, μαθητές.
Γία ΤΟ ΔΣ

Βάνα Ζωϊτοπούλου
Σωκράτης Σαβελίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου