Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μαζί τα φτιάχνουμε - μαζί τα τρώμε - υπερασπιζόμαστε τα κοινά



Αγαπητοί φίλοι,

Για τα μέλη της “Αυτάρκειας” η συνεργατική δουλειά είναι η χαρά της καθημερινότητάς μας. Η συντροφικότητα στον εργασιακό χρόνο και χώρο δε μπορεί παρά να ωθεί τη δημιουργικότητα, προσθέτοντας μεράκι και αγάπη σ’ ότι παράγεται. Θέλοντας να μεταδώσουμε και σε όποιον ενδιαφέρεται το κλίμα δουλειάς σε μια συνεργατική, σκεφτήκαμε να μεταφέρουμε κομμάτια της εργασίας μας έξω από το εργαστήριό μας και να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Ελληνικού - Αργυρούπολης, “Βλαστός”.

Το Σάββατο 7 Ιουνίου και από τις 11 το πρωί θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε γύρω από το μαγείρεμα με ηλιακό φούρνο και να συμμετέχετε (12 - 2:30μμ) στο ανοιχτό Εργαστήριο κατασκευής ηλιακού φούρνου cook n’ go. Τέλος, θα δωθεί σε όλους μας η δυνατότητα να γνωριστούμε καλύτερα και να χτίσουμε δημιουργικές ανθρώπινες σχέσεις, απολαμβάνοντας τις γεύσεις από τα φαγητά που θα μαγειρευτούν σε ηλιακούς φούρνους.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο κατασκευής είναι ελεύθερη. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο που επιθυμούν να αποκτήσουν τον ολοκληρωμένο και έτοιμο για χρήση, ηλιακό φούρνο Cook’n’go που θα κατασκευάσουν με τη βοήθεια των μελών της “Αυτάρκειας”, θα μπορούν να τον προμηθευτούν στην ειδική τιμή των 42 €.

Για παραγγελίες ή αγορές του ηλιακού φούρνου Cook’n’go, που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (και από μη συμμετέχοντες στο εργαστήριο), θα ισχύουν επίσης ειδικές αλληλέγγυες τιμές.

Αυτάρκεια Network

Πώς θα έρθετε

Για οποιαδήποτε ερώτηση, είμαστε στη διάθεσή σας με e-mail στο info@aftarkeia.org και τηλεφωνικά στο 210-7255367.

Περισσότερα για το φορητό ηλιακό φούρνο "Cook n' go", μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαδώστε ελεύθερα σε όποιον νομίζετε ότι θα τον ενδιέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου