Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Το Αρχιπέλαγος σας χρειάζεται!



Αγαπητοί φίλοι,
Ξεκινάμε μία εκστρατεία χρηματοδότησης από το κοινό (crowdfunding), για να στηρίξουμε παράλληλα τόσο τα δελφίνια και τις φώκιες, όσο και τους παράκτιους ψαράδες στην περιοχή των Λειψών – ένα μικρό νησί στα βόρεια Δωδεκάνησα!

Η δραματική μείωση των αποθεμάτων των ψαριών τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει έναν αναπόφευκτο ανταγωνισμό ανάμεσα στους παράκτιους ψαράδες και τα θαλάσσια θηλαστικά, όπως το ρινοδέλφινο και η ιδιαίτερα απειλούμενη μεσογειακή φώκια. Καθώς τα ψάρια λιγοστεύουν για όλους, ολοένα και συχνότερα τα δίχτυα των ψαράδων καταστρέφονται όταν τα θαλάσσια θηλαστικά προσπαθούν να «κλέψουν» πιασμένα ψάρια, γεγονός που κάποιες φορές μπορεί να οδηγήσει στο θάνατό τους, στις περιπτώσεις που αυτά μπλέκονται στα δίχτυα.

Έτσι το Αρχιπέλαγος ξεκίνησε αυτήν την εκστρατεία στο indiegogo ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει δωρεές, με τις οποίες θα αγοράσουμε επιλεκτικά δίχτυα για τους ψαράδες. Με τον τρόπο αυτό στοχεύουμε να δώσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία λύση σε αυτό τον αναπόφευκτο ανταγωνισμό. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, στοχεύουμε να δώσουμε κίνητρα έτσι ώστε να δραστηριοποιηθούν οι ψαράδες στην προστασία των θαλασσών και των σπάνιων ειδών που ζουν σε αυτές.
Η υποστήριξή σας μας είναι απαραίτητη! Είμαστε ευγνώμονες για όποιο ποσό είστε διατεθειμένοι να δωρίσετε.
Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια με τη δωρεά σας, με όσο μικρή ή μεγάλη στήριξη μπορείτε να προσφέρετε. Ο στόχος μας είναι τα €5400, για να καλυφθούν στο σύνολό τους οι παράκτιοι ψαράδες των Λειψών.

Παρακαλούμε βοηθήστε μας να διαδώσουμε την προσπάθειά μας κοινοποιώντας της στο facebook και το twitter.


Για να δείτε την εκστρατεία επισκεφτείτε: http://igg.me/at/archifishermen
Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και για δωρεές: www.archipelago.gr
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: info@archipelago.gr

Ευχαριστούμε πολύ,
Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου