Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Διοργανώσεις υποδοχής του Καραβανιού αλληλεγγύης για τις Σκουριές

Στην Κατερίνη:


Τετάρτη 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για την διοργάνωση της υποδοχής του καραβανιού Αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων .
Συμμετείχαν οι έξεις φορείς: το antipoverty.gr, η Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης, οι Μούσες Πιερίων, η Μητέρα Γη, η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης, το Στέκι Πολιτών και η Σπείρα Γης. 

Αποφασίσθηκε ότι το Σάββατο 23 Νοεμβρίου θα υποδεχθούμε το καραβάνι στον Κορινό.  Έπειτα θα πάμε στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης όπου θα γίνει ομιλία και ενημέρωση του κόσμου σε ότι αφορά την εξόρυξη χρυσού και τις συνέπειες που θα επιφέρει. Θα πραγματοποιηθεί γεύμα ζωντανή μουσική, και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα της Χαλκιδικής θα δώσουν συνέντευξη στα ΜΜΕ. Συνέντευξη θα δώσουν και πριν την αναχώρησή τους για Λάρισα, στον τύπο στον Καπνικό Σταθμό.

Καλούμε την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στην Μαραθώνος και Λαχανά γωνία (κοντά στην Αγία Παρασκευή) στις 7:30μμ, πολίτες και άλλους φορείς της πόλης μας,  να συμμετέχετε στην 2η συνάντηση μας και στον κοινό αγώνα μας! 

Τηλ επικοινωνίας: 6932459822, 6977404637, 6974078194.

Στο Βόλο:



την Παρασκευή 8/11 πραγματοποιήθηκε στο Στέκι μια πρώτη συνάντηση σχετικά με το συντονισμό δράσεων για το καραβάνι αλληλεγγύης που θα κατέβει από τη Χαλκιδική στην Αθήνα και την Κυριακή 24/11 θα βρίσκεται στο Βόλο. Οι κάτοικοι έχουν ζητήσει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη και συν-διοργάνωση των δράσεων από κινήματα, κινήσεις και οργανώσεις της κάθε πόλης.

στην 1η αυτή συνάντηση στις 8/11 συμμετείχαν άτομα από την Κίνηση κατοίκων Πηλίου & Βόλου για το Νερό, ΣΥΡΙΖΑ, Δίκτυο, Οικολόγους Πράσινους και Ξεκίνημα ενώ είχαν καλεστεί και άλλες δυνάμεις και μάλλον για πρακτικούς λόγους δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν

αυτά που ήδη έχουν δρομολογηθεί (με βάση και αυτά που θέλουν να κάνουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής) είναι:
την Κυριακή 24/11 το πρωί γύρω στις 11 να δοθεί ένα ραντεβού έξω από το Θόλο έτσι ώστε (καιρού επιτρέποντος) να γίνει ενημερωτική παρέμβαση στην παραλία του Βόλου, στη συνέχεια συνέντευξη τύπου και τέλος ενημέρωση-συζήτηση (κατά προτίμηση έξω από το πανεπιστήμιο)

στην συνάντηση της Παρασκευής καταλήξαμε στη συζήτηση να υπάρχουν 2 ομιλητές από τη Χαλκιδική και 1 από την κίνηση για το νερό και να βγει για τις δράσεις και κοινή αφίσα. Για το ζήτημα της αφίσας είναι ακόμα ανοιχτό το θέμα των υπογραφών (αν θα υπογράφεται από οργανώσεις-κόμματα ή μόνο από μετωπικά σχήματα, στέκια συνελεύσεις κλπ)

επειδή το παραπάνω ζήτημα είναι ακόμα ανοιχτό και επειδή χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη αυτής της κίνησης από όλες τις οργανωμένες δυνάμεις της πόλης που συμμετέχουν και στηρίζουν αυτό το κίνημα, καλείται νέα-καταληκτική συνάντηση την Πέμπτη 14/11 στις 7μμ στο στέκι

*εάν θέλετε προωθείστε αυτό το μέηλ και στις συλλογικότητές σας, αλλά και σε όποια άλλη οργάνωση/κίνηση δεν περιλαμβάνεται στους παραλήπτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου