Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

watervolo watervolo: Παρά...τάξεις!



Στην τελευταία  ΣΕ της Κίνησης προτάθηκε και έγινε αποδεκτό να γίνουν συναντήσεις με τις παρατάξεις του Δημοτικού συμβούλιου με σκοπό να ξεκαθαριστούν οι απόψεις τους μια και καλή, αφού κατά καιρούς πέφτουμε από τα σύννεφα με αυτά που λέγονται επίσημα  εδώ και εκεί.
Θυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ στις   8/10, ο Δήμαρχος πρότεινε κάμερες στις δεξαμενές και ο Αριστοτέλης Δουλόπουλος (ΝΔ) καθώς και ο Νίκου (ΚΚΕ) το δέχτηκαν με ανακούφιση, ενώ ο Γιάννης Μολοχίδης (ΣΥΡΙΖΑ) σφύριξε αδιάφορα δηλ ψήφισε λευκό!
Σήμερα στην ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας(ΝΔ) για τα ζητήματα της Αγριάς και της Δράκειας διαβάζουμε άλλα "καλούδια" για την ύδρευση και την αποχέτευση.
Τελικά μέχρι τώρα:
  1. Το ΚΚΕ παρότι κλείσαμε ραντεβού συγκεκριμένη μέρα και ώρα βρήκαμε την πόρτα κλειστή.
  2. Στον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν μέλη της ΣΕ και είχαν μια κουβέντα μαζί τους από την οποία προέκυψε ανακοίνωση, θετική για μας, στον τοπικό τύπο
  3. Μένει να κλειστεί ραντεβού με την μείζονα μειοψηφία. Έχει αναλάβει μέλος της ΣΕ να το   κανονίσει εντός των ημερών
Τονίζουμε ιδιαίτερα την απαίτηση όλων στην  Κίνηση να μένουμε σταθερά μακρυά από κομματικές παρεμβάσεις και μέχρι σήμερα το έχουμε πετύχει,εν μέρει γιατί τα κόμματα σέβονται την άποψη, κυρίως όμως γιατί όλοι υπερασπιζόμαστε τη συγκεκριμένη επιλογή.

Η Ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ:
 
Το νερό, πηγή ζωής, δεν εκποιείται, δεν παραχωρείται σε ιδιώτες, ανήκει στο λαό.


Ανακοίνωση του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης της Ν. Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία  της Κίνησης πολιτών Πηλίου και Βόλου για το θέμα του νερού
«Το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης της Ν. Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία  της Κίνησης πολιτών Πηλίου και Βόλου για το θέμα του νερού, μετά από αίτημα  της Κίνησης και με στόχο να ανοίξει μια συζήτηση για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων στην περιοχή μας.
Αναπτύχθηκε ένας πλούσιος διάλογος κατά τον οποίο αναδείχθηκαν τα προβλήματα υποβάθμισης των τοπικών κοινωνιών από την εφαρμογή του αποτυχημένου μοντέλου «Καλλικράτης» και από την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης.
Στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων είμαστε αντίθετοι σε όποια ενέργεια των αρμοδίων υπηρεσιών γίνεται χωρίς την ενημέρωση και συμμετοχή των κατοίκων και των τοπικών συμβουλίων (π.χ. άρδευση, χλωρίωση δεξαμενών κλπ). Το νερό, πηγή ζωής, δεν εκποιείται, δεν παραχωρείται σε ιδιώτες, ανήκει στο λαό.
Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής υποβάθμιση της συμμετοχής του λαού στα ζητήματα που τον αφορούν, συμπαρατασσόμαστε με όσα κινήματα υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και τον δημόσιο πλούτο. Στα πλαίσια αυτά καταγγέλλουμε και τις προσπάθειες ποινικοποίησης των λαϊκών αντιδράσεων. Ειδικά στην περίπτωση της μήνυσης κατά αγνώστων που υπέβαλλε ο Δήμος Βόλου θεωρούμε ότι είναι μια πρακτική εκφοβισμού και φίμωσης των αντιδράσεων που προβάλλουν κάτοικοι και φορείς για θέματα σχετικά με το νερό, η οποία πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο έχει επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής και για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, με κεντρική κατεύθυνση το δημόσιο χαρακτήρα τους,  τον δημόσιο έλεγχο και τη λαϊκή συμμετοχή. Βασική προϋπόθεση είναι η κατάργηση της μνημονιακής κυβέρνησης με εκλογές, η κατάργηση του «Καλλικράτη» από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η αντικατάστασή του από ένα νέο αυτοδιοικητικό σχέδιο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου