Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Πολύγυρο για τη δίκη των 14 συλληφθέντων της 21ης Οκτώβρη 2012

poluguros_21-11-13c


Στις 21/10/12 πραγματοποιήθηκε πορεία στον Κάκκαβο, η οποία δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου καταστολή. Τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ανυπολόγιστη χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, κυνήγησαν στους διαδηλωτές για 7χλμ μέσα στο βουνό, έριξαν χημικά μέσα σε αυτοκίνητα, σπάζοντας τα τζάμια τους, ή στοχεύοντας σε άτομα που βρίσκονταν μέσα σε αυτά, ξυλοκόπησαν ανθρώπους που έσυραν βίαια έξω από τα οχήματά τους, συνέλαβαν 14 άτομα και κατέσχεσαν δύο αυτοκίνητα.

Στην ασφάλεια Πολυγύρου, όπου κρατήθηκαν οι συλληφθέντες, δεν τους επετράπη για 3 ώρες να έρθουν σε επαφή με δικηγόρους τους που βρίσκονταν εκεί.

Οι κατηγορίες των συλληφθέντων αφορούν, κατά περίπτωση, στα αδικήματα της στάσης, της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της αντίστασης. Ένας από τους συλληφθέντες, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στην καρδιά λόγω των δακρυγόνων, κατηγορήθηκε αρχικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επειδή έχασε τον έλεγχο του οχήματός του κατά τη ρίψη χημικών μέσα σε αυτό.

Την Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2013, μετά από δύο αναβολές δικάζονται οι 14 συλληφθέντες της 21ης Οκτώβρη. Μαζί με αυτούς/ες δικαζόμαστε όλες και όλοι εμείς που αντιστεκόμαστε στη βιομηχανία του χρυσού θανάτου.

Οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, την ίδια μέρα, στις 10πμ.

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου