Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Παρουσίαση για Ίδρυση Εταιρείας Λαϊκής Κοινωνικής Βάσης για την Ολοκληρωμένη εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων στο Αίγιο.



ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Μετά την αρχική μας εξαγγελία στην Άνω Ζήρια στις 4-8-2012, στην εκδήλωση για τις εναλλακτικές προοπτικές στην τοπική γεωργία, ότι ιδρύουμε Εταιρεία Λαϊκής Κοινωνικής Βάσης Πολυμετοχικού χαραχτήρα με τις αρχές της Α.Ε. για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας, είχαμε ενθουσιώδη ανταπόκριση από πολίτες της περιοχής μας.
Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες του Δήμου μας που χρόνια τώρα αγωνιούν για την πιθανή δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή Παπανικολού διαπίστωσαν ότι η πρότασή μας αποτελεί την μόνη εφικτή λύση για την αποτροπή δημιουργίας του ΧΥΤΑ.
Έτσι, πολύ γρήγορα οργανώσαμε μια πρώτη συνάντηση στην Ακονιά Καμαρών με ενεργούς πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος σ΄αυτό το εγχείρημα. Έγινε μια διεξοδική ενημέρωση για τους σκοπούς και τους στόχους της Εταιρείας η οποία έχει ως βασικούς άξονες το διαχωρισμό στην πηγή των απορριμμάτων που έτσι πλέον παύουν να είναι σκουπίδια και γίνονται προϊόντα, την ανακύκλωση και εμπορία των ανακυκλώσιμων υλικών και τέλος την ενεργειακή αξιοποίηση του οργανικού υπολείμματος, για την παραγωγή βιοαερίου και λιπάσματος κομπόστ.
Ο πολυμετοχικός και κοινωνικός της χαραχτήρας εξασφαλίζει την διαφάνεια της λειτουργίας της και την ανταποδοτικότητα των ωφελημάτων στην τοπική κοινωνία.
Παράλληλα, στις 28-8-2012 κάναμε παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, παρουσιάζοντας το εγχείρημά μας ως τη μόνη δυνατή και περιβαλλοντικά αποδεκτή λύση για το πρόβλημα των απορριμμάτων. Η πρότασή μας προκάλεσε το ενδιαφέρον στο Περιφερειακό Συμβούλιο και μάλιστα προτάθηκε από Περιφερειακό Σύμβουλο η αναβολή της ψηφοφορίας για την χρηματοδότηση του ΧΥΤΑ μέχρι το Π.Σ. να μελετήσει την καινοτόμο αυτή ιδέα.
Μια δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ακονιά Καμαρών στις 9-9-2012 για την ενημέρωση νέων ενδιαφερομένων πολιτών από τον Σύλλογο Ακονιάς όπου και ανακοινώσαμε την διοργάνωση Ημερίδας στις 29-9-2012 στο Αίγιο με θέμα την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας και την αποτροπή της δημιουργίας νέου ΧΥΤΑ .
Στις 10-9-12 έγινε νέα συνάντηση στο Αίγιο με πολίτες της ευρύτερης περιοχής που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το εγχείρημά μας και προτίθενται να δουλέψουν μαζί μας για την υλοποίησή του .
Η θερμή ανταπόκριση που βρίσκει η προσπάθειά μας από μεγάλη μερίδα κατοίκων του Δήμου μας , μας εμψυχώνει για να υλοποιήσουμε σύντομα αυτό το σπουδαίο έργο.
Με εκτίμηση
Αγγελική Φωτεινού.
 Το ακριβές μέρος και ώρα της παρουσίασης θα γνωστοποιηθούν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου