Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Αγανακτισμένοι Βόλου: Απάντηση προς αντιδήμαρχο καθαριότητας Βόλου, κ. Χαράλαμπο Τσαμπάζη

Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2011, οι Αγανακτισμένοι Πολίτες Βόλου πραγματοποιήσαμε μια εθελοντική δράση καθαρίζοντας τη παραλία και το πάρκο του Αναύρου. Η δράση αυτή έγινε διότι, πέρα από το ότι θέλουμε τον τόπο που ζούμε καθαρό και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά γι' αυτό, θέλαμε επίσης να αναδείξουμε την αδυναμία της δημοτικής αρχής να λύσει αντίστοιχα προβλήματα που βασανίζουν χρόνια τώρα την πόλη μας.

Δυστυχώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Χαράλαμπος Τσαμπάζης όχι μόνο δεν ευαισθητοποιήθηκε αλλά υπέδειξε στους Αγανακτισμένους και άλλη βρώμικη περιοχή για να καθαρίσουν «στα πλαίσια του εθελοντισμού»!

Κύριε Αντιδήμαρχε, ευχαριστούμε που μας βοηθάτε να αναδείξουμε την ανικανότητα σας υποδεικνύοντας μας κι άλλους ''σκουπιδότοπους'' και στην ουσία λέγοντάς μας ότι άδικα βρίσκεστε στη θέση που σας εξέλεξαν αφού περιμένετε από άλλους να κάνουν τη δουλειά σας, αλλά να ξέρετε πώς την επομένη φορά που θα παρθεί η απόφαση για καθαριότητα θα αδειάσουμε τις σακούλες μέσα στο γραφείο σας και μπροστά στο σπίτι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου