Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Άναψε πράσινο για… "πράσινη" επένδυση στον Έβρο


Άλλη μια είδηση που εντάσσεται στα ίδια πλαίσια, όπως και η προηγούμενη:

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ | 15.07.2010
Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα περίπου χρόνια, ωστόσο η επένδυση ύψους 14 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμων στις Φερές Έβρου πήρε τελικά την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών.
Το εργοστάσιο της Βιοενέργεια Φέρες Α.Ε. θα ανεγερθεί σε έκταση που έχει παραχωρήσει ο τοπικός Δήμος στο Βιομηχανικό Πάρκο Φερών και θα παράγει πετρέλαιο από διάφορα ενεργειακά φυτά, όπως η ελαιοκράμβη και ο ηλίανθος. Σε δηλώσεις του στην Ελευθεροτυπία, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γρηγόρης Γρηγοριάδης επισημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί αυστριακή τεχνολογία που έχει εφαρμοσθεί σε πολλά μέρη της Ευρώπης με πολύ καλά αποτελέσματα: "Θα εφαρμόσουμε ακριβώς την τεχνολογία αυτήν με προβλεπόμενο αποτέλεσμα να έχουμε δυνατότητα να παραδώσουμε το προϊόν είτε στα Eλληνικά Πετρέλαια, είτε σε τρίτους."
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης τον Δεκέμβριο του 2010 ξεκινούν οι πρώτες εργασίες οργάνωσης του εργοταξίου, ενώ το εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει έως το τέλος Ιουνίου 2011 με δυνατότητα παραγωγής βιοντίζελ 32.000 τόνων το χρόνο. Στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν 30-40 άτομα, ενώ στην πλήρη λειτουργία του θα απασχοληθούν 15 άτομα σε 24ωρη βάση.
Πριν από δυόμισι περίπου χρόνια είχαν γίνει πειραματικές καλλιέργειες ελαιοκράμβης στην περιοχή όπου τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη, ήταν θεαματικά
Agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου