Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσκληση



Στις 15-17 Φεβρουαρίου 2013 οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη η τακτική συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου για τον Λογιστικό Έλεγχο των Πολιτών (ICAN, International Citizens’ Debt Audit Network). Γενικό θέμα της συνάντησης είναι «Ενάντια στο χρέος και τις ιδιωτικοποιήσεις», με ιδιαίτερη έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η κοινότητα Χωρίς Χρέος Χωρίς Ευρώ, με τη βοήθεια της Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ). Στο πλαίσιο του τριημέρου θα οργανωθούν αφενός εσωτερικές συζητήσεις του ICAN, τα πρωινά και απογευματινά, και αφετέρου δημόσιες εκδηλώσεις, τα βράδια, στις οποίες θα επιδιώξουμε να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα. Μετά τη λήξη του τριημέρου θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις στην Αθήνα.
Το διεθνές δίκτυο ICAN, με έδρα τις Βρυξέλλες και κεντρικό σύνθημα «Δεν Χρωστάμε, Δεν Πληρώνουμε!», λειτουργεί σαν πλατφόρμα επικοινωνίας και συντονισμού μεταξύ των οργανώσεων που δημιουργήθηκαν με αφορμή την κρίση χρέους στην Ευρώπη και προβάλλουν το αίτημα του λογιστικού ελέγχου. Η πλατφόρμα είναι Ευρωπαϊκή και Μεσογειακή, με μέλη από όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Πρωτοστατεί στο παγκόσμιο κίνημα ενάντια στο χρέος, συντονίζει ομάδες από όλες τιςηπείρους για τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, και προβάλλει το αίτημα της διαγραφής του, με πρωτοβουλία των ίδιων των πολιτών και από τα κάτω. Στο ICAN συμμετέχουν η ΕΛΕ και η ΧΧΧΕ από την Ελλάδα, η διεθνής επιτροπή CADTM (Comité pour l’Annulation de la Dette du Tiers Monde) με έδρα το Βέλγιο, από τη Βρετανία η Jubilee Debt Campaign, από την Ιρλανδία η Not Our Debt!, οι πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Γαλλίας, και αρκετές άλλες οργανώσεις από την Ευρώπη και τη Μεσόγειο.
Το προσωρινό πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου:
Πρωί: Άφιξη, εγγραφή συνέδρων
Απόγευμα: Συνάντηση με τοπικές ομάδες και οργανώσεις
Δημόσια εκδήλωση, βράδυ: Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να διαγραφεί το δημόσιο χρέος
Σαββάτο 16 Φεβρουαρίου:
Πρωί: εσωτερική συνάντηση δικτύου
Απόγευμα: εσωτερική συνάντηση δικτύου
Δημόσια εκδήλωση, βράδυ: Ποιός επωφελείται από την κρίση χρέους; Δημόσιο χρέος, τράπεζες, και ιδιωτικοποιήσεις
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου:
Πρωί: εσωτερική συνάντηση δικτύου
Απόγευμα: εσωτερική συνάντηση δικτύου

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου:
Δημόσια εκδήλωση, βράδυ: Χρέος, πατριαρχία, μετανάστευση, και η άνοδος του φασισμού, του ρατσισμού και του εθνικισμού
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην απογευματινή συνάντηση της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου, και να παρακολουθήσετε τις βραδινές δημόσιες εκδηλώσεις.
Δεύθυνση επικοινωνίας: nodebtnoeuro@gmail.com
Φιλικά,
            Χωρίς Χρέος Χωρίς Ευρώ,                         
Θεσσαλονίκη, 18 Γενάρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου