Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Γονίδιο χρεών

Τα γονίδια που φέρουμε μπορεί να επηρεάζουν το ύψος των χρεών μας, υποστηρίζει νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο περιοδικό "LSE Research" της London School of Economics. Σύμφωνα λοιπόν με τους συγκεκριμένους ερευνητές όσοι έχουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο, το οποίο συνδέεται με την παρορμητική και εθιστική συμπεριφορά, έχουν 16% περισσότερες πιθανότητες να έχουν αυξημένα χρέη στην πιστωτική κάρτα τους.
Οι ερευνητές εστίασαν στο γονίδιο ΜΑΟΑ, το οποίο συνδέεται με τους νευροδιαβιβαστές (σεροτονίνη, ντοπαμίνη, αδρεναλίνη), οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επηρεάζουν την ψυχική διάθεση ενός ανθρώπου, τον καρδιακό ρυθμό του, τις μαθησιακές ικανότητές του κ.α. Το ΜΑΟΑ έχει επίσης ήδη συνδεθεί με την αντικοινωνική και εγκληματική συμπεριφορά στους εφήβους, την κατάθλιψη, την επιθετικότητα ενώ τώρα «φορτώνεται» και την τάση για δανεισμό!
Η ομάδα των επιστημόνων επικέντρωσε την προσοχή της σε ένα δείγμα 2.500 ανθρώπων ηλικίας 18 έως 26 ετών και συνέκριναν το γενετικό χάρτη τους με τους λογαριασμούς στην πιστωτική κάρτα τους, διαπιστώνοντας έτσι ότι όσοι διέθεταν στο DNA τους τη λεγόμενη «αναποτελεσματική» παραλλαγή του συγκεκριμένου γονιδίου, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να χρωστάνε.
Η πιθανότητα ήταν μεγαλύτερη σε ποσοστό από 8%, αν μόνο το ένα από τα δύο γονίδια του ζεύγους ΜΑΟΑ ήταν «αναποτελεσματικό», έως 16% αν και τα δύο γονίδια, που είχαν δηλαδή κληρονομηθεί και από τους δύο γονείς, ήταν «αναποτελεσματικά».

Καταλαβαίνετε λοιπόν που το πάνε οι "επιστήμονες" της London School of Economics.
Αν κάνανε την έρευνα στους Έλληνες, αλήθεια τι ποσοστό θα βρίσκανε ότι έχουμε το "αναποτελεσματικό" γονίδιο;
Κρίμα που δεν ισχυρισθήκανε και ότι όσοι μπαίνουνε συχνά σε μια τράπεζα για δάνεια έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ύπαρξης αυτού του γονιδίου. Αλλά τότε θα "αποδεικνυόταν" επίσης και ότι οι διευθυντές και οι υπάλληλοι των τραπεζών που ασχολούνται με τις καταθέσεις των πελατών τους και οι οποίοι καθημερινά δανείζονται στην κυριολεξία τα λεφτά των καταθετών-για να κάνουν μετά τα deal τους-θα ήταν οι πρωταθλητές του ΜΑΟΑ. Τότε όμως θα φτύνανε στον κόρφο των χορηγών τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου