Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Η Μητρόπολη Δημητριάδος πούλησε 2.902 στρέμματα που ανήκαν στο Δημόσιο

Με αυτήν τη μακέτα η κατασκευάστρια εταιρεία διαφήμιζε την επένδυσή της στην περιοχή Νηές Μαγνησίας.

Από τη διαμαρτυρία μας στην περιοχή






Από το Εθνος:

Η Κτηματική Υπηρεσία που ερεύνησε την υπόθεση αποφάνθηκε ότι τα 1.612 στρ. είναι δασικά και τα 1.290 είναι κρατική ιδιοκτησία.

Πόρισμα-καταπέλτης της Κτηματικής Υπηρεσίας Νομού Μαγνησίας εξακοντίζει τα «ιερά» συμβόλαια με τα οποία η Μητρόπολη Δημητριάδος πώλησε στην εταιρεία «Golfing Developers Α.Ε.» δημόσια έκταση και τμήμα δάσους, στην περιοχή Νηές Σούρπης Μαγνησίας.
Ο μίτος του αλαλούμ της αγοραπωλησίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν η Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, έδωσε εντολή στην Κτηματική Υπηρεσία Νομού Μαγνησίας να διερευνήσει την υπόθεση.

Από το καλοκαίρι του 2006 έως τις αρχές του 2007, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με 10 συμβόλαια μεταβίβασε με πωλήσεις και μακροχρόνιες μισθώσεις (99 χρόνια!) στην εταιρεία «Golfing Developers Α.Ε.» έκταση εμβαδού 2.903 στρεμμάτων, δίχως να της ανήκει, όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής» (5/10/2008).
Στην έκταση αυτή προγραμματιζόταν να κατασκευαστούν γήπεδα του γκολφ και ξενοδοχειακές μονάδες 2.000 κλινών για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Το 2008 το θέμα είχε απασχολήσει τη Βουλή, όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης (19/9/2008) κατηγόρησε τον Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, για εμπλοκή στην υπόθεση και κατήγγειλε μεθόδευσή του, που, όπως είπε τότε χαρακτηριστικά, «κρύβει πολιτικό σκάνδαλο».
Σημειωτέον ότι στις 16/11/2006 με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 με πρόεδρο τον κ. Ισίδωρο Κούβελο.
Λίγους μήνες νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2006 και ενώ η Πάτρα ήταν η πόλη - φαβορί για τη φιλοξενία των αγώνων, ωστόσο ύστερα από εσωτερική διαδικασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), επιλέχτηκε μεταξύ της Πάτρας και του Βόλου-Λάρισας, το δίδυμο Βόλου-Λάρισας ως εθνική υποψηφιότητα για την ανάληψη των 17ων Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Επιπροσθέτως, το έργο της υλοποίησης των εγκαταστάσεων στις Νηές ανέλαβε η κυπριακή εταιρεία «Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική A.E.», η οποία εκείνη τη χρονιά εξαγοράστηκε από την «Dolphin Capital Investors» ιδιοκτησίας των Κύπριων επιχειρηματιών Πιέρ Χαραλαμπίδη και Μίλτου Καμπουρίδη.
«Συμπτώσεις». Πρόκειται για τον αδελφό της Κάλιας Καμπουρίδου, κόρης πλούσιου επιχειρηματία από την Κύπρο, η οποία παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2006 τον Κώστα Μπακογιάννη, γιο της Ντόρας Μπακογιάννη. Φως σε όλες αυτές τις «σατανικές συμπτώσεις» έριξε τελικά ο δ.σ. της Δ.Ε.Μ.Α., Γιώργος Γερόλυμπος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τελετής εορτασμού, θα σχολιάσει με ενθουσιασμό ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό, αν την 1η Ιουνίου 2006 ο Iσίδωρος Κούβελος δεν του είχε τηλεφωνήσει για να του πει ότι ο Βόλος πρέπει να συμμετάσχει στον αγώνα διεκδίκησης... Ωστόσο, όλοι λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο...
Στο Δημόσιο ανήκει τμήμα της επίμαχης έκτασης, ενώ το υπόλοιπο είναι δάσος, όπως αποφαίνεται η Κτηματική Υπηρεσία του Ν. Μαγνησίας στο πόρισμά της. Συγκεκριμένα η υπηρεσία, έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις Νηές Σούρπης, διαπίστωσε ότι τμήμα εμβαδού 1.612 στρ. είναι χαρακτηρισμένο από το Δασαρχείο Αλμυρού (πράξη αριθμ. 766/08) ως δασικό.
Οσον αφορά τα υπόλοιπα 1.290 στρέμματα η Κτηματική Υπηρεσία καταλήγει ότι η επίδικη έκταση ανήκει στο Δημόσιο: «διότι δεν αποδεικνύεται από τα προσκομισθέντα στοιχεία ότι είναι ιδιοκτησία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, αφού δεν προσκομίστηκε αλληλουχία τίτλων, που να εφαρμόζονται και να φτάνουν τουλάχιστον μέχρι το έτος 1885. Αντίθετα τόσο τα εμβαδά όσο και οι περιγραφές των ορίων δεν είναι εφαρμόσιμα ούτε τα συμβόλαια διαδοχικά, δηλαδή εμφανίζονται χρονικά κενά, ασάφειες στις περιγραφές των ορίων και μεγάλες αδικαιολόγητες διαφορές στα εμβαδά».

2 σχόλια:

  1. Και τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αφορούν καθόλου την "Α.Ε. Εκκλησία" με την μεγάλη ακίνητη περιουσία της. Αυτή έχει να συνεχίσει το "θεάρεστο έργο της", χωρίς εμπόδια από τη φορολογία ή τους νόμους. Το έργο της "σωτηρίας της πατρίδας" -όπως λέει η κυβέρνηση- δεν είναι "θεάρεστο" και θα το φέρει σε πέρας με το ξεζούμισμα του "ποιμνίου" της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είχα προτείνει και παλαιότερα, όταν είχε γίνει γνωστό το σκάνδαλο και συμμετείχαμε στη διαμαρτυρία στις Νιές: η περιοχή είναι κατάλληλη για εγκατάσταση μιας ομάδας ανέργων της πόλης, που λειτουργώντας σαν οικοκοινότητα(βλέπε κείμενο για τις οικοκοινότητες)μπορεί να τη μετατρέψει σε "οικο-βιο-τουριστική" μονάδα. Και επειδή δεν ανήκει σε κανέναν στην ουσία, μπορεί να την καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή