Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Φασιστική πρόκληση στο Βόλο



Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή 15/12 άγνωστοι δράστες έριξαν τέσσερις πυροβολισμούς, έγραψαν φιλοναζιστικό σύνθημα και ζωγράφισαν φασιστικά σύμβολα στο φαρμακείο του συντρόφου Θωμά Κλημόπουλου. Καλυμμένοι από το σκοτάδι, γιατί μόνο έτσι τους «παίρνει», ανεγκέφαλοι φασίστες άφησαν δείγμα της δυσοσμίας τους. Στη πόλη, δεν τολμούν να εμφανιστούν την ημέρα, ξέρουν πολύ καλά ότι στο Βόλο είναι ανεπιθύμητοι.
Ο φασισμός δεν αποτελεί μια ακόμη πολιτική άποψη. Είναι μια αρρώστια που μολύνει την κοινωνία, είναι ένα κήρυγμα μίσους απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό, είναι μια κρυφή εφεδρεία του συστήματος απέναντι στους κοινωνικούς χειραφετικούς αγώνες. Ο αγώνας για το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του λαϊκού, εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος, είναι υπόθεση όλων όσων αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στην ανεργία, στη φτωχοποίηση, στην ανέχεια, πολιτικές που αποτελούν εύφορο έδαφος για την ανάπτυξή του.
Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταγγέλλει την προκλητική φασιστική ενέργεια, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αντιφασίστα σύντροφο και καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 18/12, στις 5 μμ, στην πλ. Ελευθερίας.

Βόλος, 17/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου