Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Τα στοιχεία μιλούν... Φθάνει




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 «Τα στοιχεία μιλούν... Φθάνει»

Σε λίγες ημέρες ο δεύτερος χρόνος λειτουργίας του  Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού θα είναι γεγονός. Δύο χρόνια αδιάκοπης προσφοράς, αλληλεγγύης και αγώνα για το αυτονόητο. Την αξιοπρέπεια, την υγεία, την ζωή.

Τον δεύτερο αυτό χρόνο η κατάσταση άγγιξε τα όρια του τραγικού για τους ανασφάλιστους, μακροχρόνια άνεργους και άπορους,που είναι αποκλεισμένοι από την δημόσια περίθλαψη.

 Τα στοιχεία του τελευταίου έτους, είναι απλά συγκλονιστικά.

1.    Οι επισκέψεις στο ιατρείο για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας (επισκέψεις σε ιατρούς), φαρμακευτική κάλυψη και  παροχή βρεφικού γάλακτος και τροφής έχουν ήδη ξεπεράσει τις 17,500.

2.    Πέρα από τις επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργαζόμενα εργαστήρια που προσφέρουν δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο σε ανθρώπους που τις είχαν απόλυτη ανάγκη συνολικά 2,331 εργαστηριακές εξετάσεις, ως ακολούθως: 749 απεικονιστικές, 193 καρδιολογικές, 503 οφθαλμολογικές και 886 αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις.

3.    Πετύχαμε να πραγματοποιηθούν, με την παρέμβαση του ΜΚΙΕ, συνολικά 102 χειρουργικές επεμβάσεις, 78 σε Δημόσια Νοσοκομεία και 24 σε Ιδιωτικά. Από αυτές οι  21 αφορούσαν  άκρως επείγοντα για την ζωή των ασθενών περιστατικά και συγκεκριμμένα τα 15 ήταν καρδιολογικά, το 1 αφορούσε  Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής, το 1  καρκίνο και  4 ήταν τοκετοί.

Εξακολουθούν όμως σήμερα να βρίσκονται 50 ασθενείς με σοβαρά περιστατικά σε αναμονή για δευτεροβάθμια νοσηλεία. Από αυτούς οι 10 είναι περιστατικά άκρως επείγοντα και κινδυνεύει η ζωή τους:

α) Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
β) 8 καρδιοχειρουργικά
γ) 1 διερεύνηση για καρκίνο

Τι θα γίνει με αυτούς τους ασθενείς, οι οποίοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν; Θα τους αφήσουμε να πεθάνουν και αυτούς κ.Υπουργέ; Τα Νοσοκομεία μας με τους κλειστούς προϋπολογισμούς που έχετε επιβάλλει αδυνατούν να καλύψουν τα νοσήλεια αυτών των ασθενών. Όταν επιδεικνύετε αυτήν την εγκληματική αδιαφορία για τους ανασφάλιστους ασθενείς, πώς θέλετε να μας πείσετε πως θα επιδείξετε την απαιτούμενη ευαισθησία στην αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας  φροντίδας υγείας;

Κάνουμε λοιπόν έκκληση στην πολιτεία να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα, όπως η νεαρή 36χρονη ασθενής μας, η οποία έχασε την μάχη με τον καρκίνο και άφησε πίσω της δύο ορφανά μικρά παιδιά.

Τα Κοινωνικά Ιατρεία αγωνίζονται αλλά δεν μπορούν να καλύψουν την δευτεροβάθμια περίθαλψη, ας αναλάβει επιτέλους η πολιτεία τις ευθύνες της.

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00)
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου