Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου, Τετάρτη 11/12 στη 1μ.μ.



Όχι στα Κέντρα Κράτησης
Όχι στην Απάνθρωπη Φυλάκιση στα Αστυνομικά Τμήματα

 Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στη 1 μ.μ., η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, οργανώνει Συνέντευξη Τύπου και Συγκέντρωση Διαμαρτυρία έξω από το ΑΤ Ομονοίας (Γ Σεπτεμβρίου & Βερανζέρου).

Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη μακρόχρονη κράτηση προσφύγων και μεταναστών που το μοναδικό τους "έγκλημα" είναι πως στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και αστυνομικά τμήματα.

 Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν βιώσει εγκλεισμό σε κέντρα κράτησης και αστυνομικά τμήματα και έχουν απελευθερωθεί πρόσφατα.
Θα συντονίσουν οι Νασίμ Λομανί (Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης) και Ιωάννα Κούρτοβικ (δικηγόρος, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών), ενώ θα μιλήσουν - μεταξύ άλλων - εκπρόσωποι του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό", του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά, της Διεθνούς Αμνηστίας, των Γιατρών του Κόσμου, Κοινοτήτων Μεταναστών και Προσφύγων, Πολιτικών Κομμάτων και Οργανώσεων που αντιτίθενται στα Κέντρα Κράτησης. Στη συνέντευξη τύπου θα ανακοινωθούν οι δράσεις της Πρωτοβουλίας στις 18 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη, και Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου